Professor Lars Edvinsson ny præsident for International Headache Society

​Den verdensomspændende sammenslutning af forskere og læger med speciale i migræne og andre typer af hovedpine, International Headache Society, har nu fået en professor fra Rigshospitalet som præsident

Professor Lars Edvinsson, leder af Rigshospitalets Klinisk Eksperimentel Forskningsafdeling, har gennem mange år forsket i migræne og har bidraget mærkbart blandt andet i kraft af beskrivelsen af et stof ved navn CGRP, der er helt centralt for forståelsen af migræne. Hans forskning har ført til nye behandlinger til gavn for patienter verden over. Han er en af de flittigst publicerende forskere i Skandinavien med over 600 publicerede artikler i anerkendte internationale tidsskrifter.

​                  

Ud over at lede Rigshospitalets Klinisk Eksperimentel Forskningsafdeling og forskerparken på Rigshospitalet - Glostrup, er Lars Edvinsson professor i kredsløbssygdomme ved Københavns Universitet og professor i intern medicin ved Lunds Universitet. Han er derudover formand for det svenske migræneselskab og bestyrelsesmedlem i The European Headache Federation. 

Redaktør