Region H. fjerner gebyrer på maden til medindlagte forældre

​​Regionrådet har besluttet at ensarte serviceniveauet på hospitalerne og fjerner nu gebyrer for 1 mio. kroner.

Som indlagt mor eller far til et sygt barn har man brug for at fokusere på at støtte op. Derfor skal indlagte forældre ikke betale, når de spiser sammen med deres barn på hospitalet.

Regionsrådet har besluttet, at der skal være ens regler for serviceydelser på hospitalerne og fjerner derfor fra 2016 servicegebyrer for 1 mio. kroner, så der er ens regler på hospitalerne.

Scanningsbilleder og kisteilægning

Udover gratis mad til medindlagte pårørende betyder det også, at vordende forældre ikke skal betale for scanningsbilleder. Hospitalerne skal fremover heller ikke opkræve gebyr hos efterladte, når afdøde lægges i kiste på hospitalet.

Fjernelsen af gebyrer giver en administrativ lettelse, da disse relativt små beløb ikke længere skal opkræves. Derfor er den samlede nettoudgift 1 mio. kr.

"Borgerne skal opleve, at der er fælles retningslinjer for gebyrer på hospitalerne. Derfor vælger vi at fjerne disse bøvlede og administrationstunge gebyrer, og så kan blandt andet forældre koncentrere sig om at være der for deres syge barn," siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).​

Redaktør