Besøg os på Kulturnatten

​Fredag d. 9. oktober inviterer Afsnit for Stråleterapi og ungerummet Kræftværket dig til at komme og få et indblik i livet med kræft.

Billede fra Stråleterapiens kulturnatsarrangement i 2014

​Stråleterapien åbnede dørene på kulturnatten for første gang i 2014, og det var en strålende succes.  I år tilbyder de nye oplevelser i Rigets forhal og i strålehallen.

Bag kulisserne i Stråle​terapien

Stråleterapien på Rigshospitalet udfører højt specialiseret behandling der skræddersys til den enkelte patient. På kulturnatten kan du få et indblik i de specielt uddannede lægers, sygeplejerskers, radiografers, teknikeres og fysikeres arbejde. Du kan bl.a. prøve udstyret til åndedrætskontrolleret strålebehandling, en teknik som bruges ved strålebehandling af brystkræftpatienter, fordi det reducerer stråledosis til hjerte og lunger.

Du kan også komme på rundvisning i strålehallen, se hvordan vi planlægger den skræddersyede behandling og besøge vores virtuelle behandlingsrum, hvor du selv kan få lov til styre det virtuelle stråleapparat.

Se hele programmet her

Ung med kræft – Hvad vil du vide?​​

Det nye værested for unge kræftpatienter - Kræftværket – er kommet forrygende fra start og henvender sig med dette arrangement til dem, der vil blive klogere på, hvordan det er at være ung og syg. Kom til paneldebat med unge kræftpatienter, som sidder klar til at fortælle om krop, kærlighed, venskaber og kræft. Hør stand-up komiker GEO fortælle om alvorlige og komiske oplevelser som kræftpatient på Riget og få en rundvisning i Kræftværket. Arrangementet afholdes kun én gang fra kl. 19-20.30 i konferencelokalet på afsnit 5074, som ligger i opgang 5 på 7. sal.

Der er plads til 50 deltagere, tilmelding til Louise Dehn Veino på louise.dehn.veino@regionh.dk. ​

Redaktør