Stor europæisk pris til kemoterapi i hjemmet

​Sygeplejersk​e Katrine Seier Fridthjof fra Hæmatologisk Klinik har modtaget European Public Sector Award for IdéRiget projektet om kemoterapi i hjemmet

Katrine Seier Fridthjof modtog EPSA i Maastricht d. 17. november 2015

IdéRigets projekt om kemoterapi i hjemmet har for alvor fået opmærksomhed i Europa. Endda i en sådan grad, at the European Public Sector Institute, EIPA, har peget på projektet som et af årets allerbedste indenfor kategorien: Den offentlige sektor som partner for et bedre samfund. Katrine Seier Fridthjofs projekt om kemoterapi i hjemmet var en del af IdéRiget i 2014 og fik efterfølgende støttet til videreudvikling af både Rigshospitalet og Region Hovedstaden. 

”Det er en anerkendelse af det arbejde, vi har lavet og understøtter, at det er rigtig godt. Prisen betyder at projektet bliver set udenfor Rigshospitalet både i og udenfor Danmark,” siger Katrine. ”Forhåbentligt betyder det også, at politikerne får øje på hjemmekemo projektet, og måske vil støtte det.”

Det danske projekt er udvalgt mellem 266 indsendte projekter, og prisen blev uddelt den 17. november på Maastricht Rådhus af​ EIPA generaldirektør, prof. dr. Marga Prohl.

Læs mere om kemoterapi i hjemmet.

Mod og investering i medarbejderne giver resultater​​

IdéRiget har givet en unik ramme for innovation ved at sikre deltagerne ressourcer og frikøb, der giver plads til udvikling i en travl hverdag.

”Projektet er det gode eksempel på, at har man den gode idé, de rigtige personer og ressourcer, så kan man virkelig drive udvikling. Det er utrolig svært at drive udvikling i en travl hverdag uden frikøb,” siger klinikchef i Hæmatologisk Klinik Lars Kjeldsen.

Katrine er heller ikke i tvivl om hvorfor IdéRiget og hjemmekemoprojektet bliver hædret: ”Jeg tror, at det er fordi det er så nytænkende. IdéRiget har gjort det, som jeg tror mange direktioner og ledelsesgrupper har været bange for: Nemlig at investere og give fuld tillid til medarbejderne. Samtidig er der på kort tid skabt nogle rigtigt gode resultater, som alle kan relatere til på den ene eller anden måde. Resultater der viser, at tilbud om kemoterapi i hjemmet i Danmark, både er godt for patienternes livskvalitet, for sundhedspersonalet og for den samlede sundhedsøkonomi”, siger Katrine.​Redaktør