Arbejdsmiljørepræsentant med succes

​Mindre projekter har givet synlige resultater i Reumatologisk Klinik. Lær af deres erfaringer med at styrke arbejdsmiljøet og give tryghed i en usikker periode med mange forandringer i klinikken.

​​

​Af: Sygeplejersker Ellis Hybholt og  Line Humlum, Klinik for Infektionsmedicin og Reumatologi

Arbejdet som AMIR er som at vende en supertanker. Andre kan ikke altid se arbejdet og du føler ofte, der er lang vej igen. Derfor er det rart med de mindre projekter, der giver synlige resultater hurtigere. Her er et par eksempler på succes fra reumatologisk afd.:

Følgeskab for forflytning gav pote
Forflytningsteknikken på afd. skulle udbredes til gavn for både patienter og personale. Derfor blev der arrangeret 1 times legende undervisning i brug af spilerdug og nye teknikker. Depotet blev gennemgået, og der blev ryddet op i hjælpemidler og dårlige vaner. En enkel mappe gav personalet  overblik over de hjælpemidler, de kunne rekvirere/hvad de skulle bruges til. Tilslutningen til projektet har været stor -  indsatsen lille. Følgeskabet til nye forflytningsteknikker har gavnet alle, og risikoen for tryksår er nu minimeret.

Lille tiltag – stor forandring
Personlige relationer og nærvær kan gøre meget for det psykiske arbejdsmiljø. Dette oplevede amb. 4242 efter at have indført fælles frokost ca. 1gang/mdr. Personalet oplevede større sammenhold og et bedre psykisk arbejdsmiljø

Usikker fremtid – viden giver tryghed
Fusionen af Rigshospitalet og Glostrup giver forandringer for os alle. Derfor er det vigtig som AMIR at være opmærksom på stemningen blandt  kollegerne og forhøre sig omkring deres bekymringer/hvad de er usikre om. Vi har bedt vores ledelse om information pr. mail til alle ca. hver 14. dag. Viden giver tryghed og ro hos dine kolleger og bedre samarbejdsmuligheder og følgeskab for ledelsen.

Har du talt med din kollega i dag? – Et godt psykisk arbejdsmiljø gør mere end du tror.

Ellis Hybholt, 4242 – 41 års erfaring/10 år som AMIR
Line Humlum, 3062 – 3 års erfaring/1 år som AMIR.

​​
Redaktør