International hæderspris til dansk hovedpineforsker

​​Læge og ph.d. Henrik Winther Schytz fra Dansk Hovedpinecenter på Rigshospitalet, Glostrup har modtaget den amerikanske Harold Wolff-John Graham pris for sin indsats for bedre forståelse af smertemekanismerne ved migræne

Arbejdet med at forstå præcis hvilke mekanismer, der medfører smerte under​​ ​migræneanfald, har nu ført til, at afdelingslæge, ph.d. Henrik Winther Schytz har modtaget en hæderpris af det amerikanske neurologiske selskab: Harold Wolff-John Graham Award: An Award for Headache/Facial Pain Research. Prisen blev uddelt under årsmødet for det amerikanske neurologiske selskab, som blev afholdt i Washington for nylig. Prisen består bl.a. af 1000 dollars samt afholdelse af en æresforelæsning på årsmødet.

Henrik Schytz´forskning har bl.a. vist, at et bestemt signalstof – PACAP38 - som findes i hjernen og i nervefibre omkring hjernens blodkar, kan fremkalde migræneanfald. Denne opdagelse kan føre til, at man kan udvikle medicin, som modvirker effekten af signalstoffet og dermed får en ny behandlingsform mod migræne.

Henrik Schytz er afdelingslæge på Dansk Hovedpinecenter, der er en del af Neurologisk Klinik på Rigshospitalet, Glostrup.  

 

For yderligere oplysninger: Kontakt Henrik Winther Schytz på henrik.winther.schytz@regionh.dk

Redaktør