Årets Bioanalytiker 2015 er rollemodel for fremtidens bioanalytikere

Dijana Terzic er blevet Årets Bioanalytiker 2015. Det blev offentliggjort onsdag 20. maj ved Symposium for Bioanalytikere og Laboranter på Rigshospitalet.
Dijana Terzic har en master i biomedical laboratory science, der er navnet på den akademiske kandidatgrad i bioanalytikerområdet. I Sverige er der flere hundrede med den akademiske videreuddannelse. Tallet er endnu lavt, men voksende herhjemme. 

Den 32-årige forsker er netop startet på en ph.d.-uddannelse på Københavns Universitet med professor Jens Peter Gøtze som vejleder i Klinisk Biokemisk Afdeling på Rigshospitalet. Hendes forskningsprojekt vil på længere sigt bidrage til at forbedre behandlingen for patienter med hjertekar- og tarmsygdomme. Det handler om, hvordan hormoner kommunikerer mellem hjerte og tarm - et område der stadig langt fra er kortlagt. Hun bliver i indstillingerne til Årets Bioanalytiker beskrevet som engageret, ydmyg og vellidt af kollegerne. 

Dijana Terzic har arbejdet to år som almindelig bioanalytiker, inden hun for fem år siden blev forskningsbioanalytiker. I dag er Dijana Terzic en aktiv del af forskningsmiljøet på lige fod med læger og andre akademikere i afdelingen. Derfor er hun rollemodel for fremtidens bioanalytikere. Det fremgik af talen fra formanden for symposiegruppen centerchefbioanalytiker Lene Ørnstrup. Privat bor Dijana Terzic med sin kæreste i Malmø.

Yderligere information om Årets Bioanalytiker
Kontakt formand for Symposiegruppen centerchefbioanalytiker Lene Ørnstrup, Diagnostisk Center, Rigshospitalet - telefon: 35 45 20 15 ​

Redaktør