Børn og unges ønsker til fremtidens børne-ungevenlige hospital

​​Fredag den 22. maj 2015 ​va​​r en anderledes dag for børn på Rigshospitalet: Over 70 børn og unge og familier arbejdede med stor iver på at komme med forslag til børne-, ungevenlig indretning af Rigshospitalet.

​Over 50 forslag blev det til ved en event, der var kommet i stand via et samarbejde mellem Rigshospitalet og LEGO. Formålet var at sætte fokus på børn og uges ønsker til indretning af inde- og udeområder til gavn for både nuværende og kommende projekter på Rigshospitalet.

Ved eventen deltog over 25 engagerede medarbejdere fra LEGO og mange ansatte fra Rigshospitalet. Dette gjorde det muligt at tilgodese både børn på onkologisk børneafsnit, isole­re­de børn på afdeling­erne og alle børn og forældre, der troppede op i Forhallen og HR BERG. 

Børnenes ønsker til fremtidens Rigshospital
Og der kom mange gode ideer og forslag på banen fra både unge, børn og voksne. Over 50 børn og unge og deres famlier kom forbi Forhallen og fik besøg i afdelingerne. 

Læringen af børnene og de unges byggeri er, at der særligt er tre ting, der optager børn og unge i indretning af inde og udearealer: ·     

  • At have let adgang til frisk luft, dvs. let adgang til udearealer, der er børnevenlige​
  • ​​​At have dyr og planter tæt på til at se på eller røre ved/plante      
  • At kunne dyrke motion og bevæ­ge sig aktivt/lege   ​
  • At kunne bruge tablets, com­puter etc. på et lynhurtigt inter­net. ”lyn Wi-Fi” som børnene kalder det.


Der skal være dyr i underetagen.
Heste man må fodre.
​Ali 8 år​
Sygeplejerske m/8 arme​​
​Marcus 6 år​​


At børnene ikke kun tænker på sig selv men også personalet, vidner den 8-armede sygeplejerske om, som et af børnene så fint havde designet.


Alt i alt en super god dag for både børn og deres familier, som kan give værdifulde input til fremtidig indretning af Rigshospitalet. ​


Redaktør