Ny centerchefsygeplejerske i Juliane Marie Centret på Rigshospitalet

​Mette Friis er fra ​d. 1. juli 2015​​ ansat som centerchefsygeplejerske i Juliane Marie Centret på Rigshospitalet.​

Mette Friis kommer fra en stilling som ledende oversygeplejerske i BørneUngeKlinikken på Rigshospitalet, hvor hun har været en del af klinikledelsen siden 2000.

Mette Friis er 49 år, uddannet sygeplejerske og civiløkonom (HD) med speciale i organisation fra CBS. Hun har været leder på Rigshospitalet siden 1995.

Mette Friis har været en aktiv drivkraft i store organisationsprojekter med fokus på tværfaglighed, det gode og innovative arbejdsmiljø, samt det gode patientforløb mhp. at skabe det bedste resultat for patienten. 
Herudover er hendes fokusområder familiecentreret pleje & behandling, brugerinddragelse med fokus på at give børn, unge og forældre en stemme, god kommunikation som redskab til at nå de gode resultater, forskning og uddannelse.

Som centerchefsygeplejerske bliver Mette Friis souschef i Juliane Marie Centret, hvor Kurt Stig Jensen er centerdirektør. 

Juliane Marie Centret er et af de otte centre på Rigshospitalet. Juliane Marie Centret (JMC) er den del af Rigshospitalet, der tager sig særligt af børn, fertilitet, graviditet, kvindesygdomme, vækst og reproduktion samt klinisk genetik. Centrets 10 klinikker rummer specialer, der tilsammen knytter an til hele menneskets livscyklus. Fra graviditet og fødsel til sygdomsbehandling i alle livets faser.  Der er ca. 1500 ansatte i centret, som årligt tager sig af ca. 120.000 ambulante besøg, 7.700 operationer på børn og kvinder og omkring 5.300 fødsler. 

Redaktør