Miljøminister og Regionsrådsformand besøgte tavlemøde i Centralkøkkenet

Politikere fulgte indsatsen for at reducere madspild på Glostrup Hospital, som har ført til flotte resultater de seneste år. Ministerbesøget sker som en del af lanceringen af et nyt initiativ fra Miljøstyrelsen om ”madspildsjægere”.

Der var ekstra mange deltagere ved dagens tavlemøde i Centralkøkkenet. Arbejdet med at mindske madspild blev fulgt af både miljøminister Kirsten Brosbøl, regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen, formand for Folketingets miljøudvalg Lone Loklindt samt hospitalsdirektør Per Christiansen, vicedirektør Per Jørgensen og vicedirektør Susanne Poulsen.

Miljøministerens besøg sker i forbindelse med, at Miljøstyrelsen i denne uge lancerer en ny indsats om ”madspildsjægere”; der skal hjælpe danske virksomheder med at reducere deres spild.Miljøminister Kirsten Brosbøl (yderst t.v.) og regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (anden fra venstre) besøgte tavlemødet i Centralkøkkenet på Glostrup Hospital, hvor køkkenleder Helle Hansen (yderst t.h.) var med til at følge op på gårsdagens produktion og spild.

Daglig opfølgning giver resultater

På dagens tavlemøde i Centralkøkkenet blev der fulgt op på gårsdagens produktion. Der var fokus på en forsinket levering af kartofler, som forstyrrede produktionen, en utæt liste på en ovn, som måske kunne være opdaget og udskiftet tidligere, og en tilbagemelding om at chilidressingen var for stærk.

- Vi sætter en deadline på alle forslagene, og lige nu får det høj prioritet at følge op på dressingsmagen, inden vi producerer mere af den, og risikerer at den ikke bliver brugt, fortalte køkkenleder Helle Hansen.

Centralkøkkenets systematiske jagt på madspild har ført til, at spildet på flere områder er blevet halveret de seneste fem år. Som en del af arbejdet er der nu flere medarbejdere fra køkkenet, som selv kommer op på afdelingerne og dermed følger tættere op på patienternes forbrug og tilbagemeldinger.

Køkkenleder Helle Hansen præsenterede n​ogle af de retter, som nu serveres i mindre portioner, for miljøminister Kirsten Brosbøl, formand for miljøudvalget Lone Loklindt samt regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen.

- Vores flutes kommer nu i mindre mængder, og vi har tilpasset så suppeportionerne og råkostmængderne ikke er så store. Det handler ikke om, at patienterne ikke må få mad, men om at det ikke skal smides ud, sagde Helle Hansen.

Ros for flot indsats

Miljøminister Kirsten Brosbøl fulgte tavlemødet tæt og fik også en rundvisning i produktionskøkkenet.

Personalet fortalte ministeren om, hvordan de føler sig inddraget og er med til at implementere nye initiativer, der skal reducere hospitalets madspild.

- Det er virkelig imponerende, det I har gjort, det er rigtig dejligt at høre, sagde Kirsten Brosbøl.

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen var nysgerrig efter at høre, hvilke retter der er mest populære hos patienterne:

- Det er frikadeller. Det er tydeligt, at når man er syg, har man ikke særlig meget lyst til at prøve noget nyt, fortalte Helle Hansen.

Hospitalsdirektør Per Christiansen bed især mærke i den systematiske inddragelse af medarbejderne i indsatsen:

- Der bliver arbejdet på at reducere madspild i de fleste hospitalskøkkener, men her sker det systematisk og grundigt med en tavle, hvor alle medarbejdere kan se deres bidrag. Man behøver ikke diskutere alting, fordi der er data. Det er rigtig flot, sagde han.

Der blev tid til et besøg i produktionskøkkenet, da Lone Loklindt, Kirsten Brosbøl og Sophie Hæstorp Andersen besøgte Glostrup Hospital.

Redaktør