IdeRiget har netop fået en stor europæisk pris

​EU institutionen EIPA tildeler IdéRiget sin European Public Sector Award for projekt om kemoterapi i hjemmet

IdéRigets projekt om kemoterapi i hjemmet har for alvor har skabt opmærksomhed i Europa. Endda i en sådan grad, at the European Public Sector Institute, EIPA, har peget på projektet som et af årets allerbedste indenfor kategorien: Den offentlige sektor som partner for et bedre samfund. Projektet om kemoterapi i hjemmet var en del af IdéRiget i 2014 og blev også efterfølgende støttet til videreudvikling af både Rigshospitalet og Region Hovedstaden. 

D
et er den 29-årige sygeplejerske, Katrine Seier Fridthjof, der sammen med tre kolleger fra bl.a. Hæmatologisk Klinik har stået i spidsen for projektet fra dag et. Og hun er naturligvis meget stolt over prisen:

- Min umiddelbare reaktion var fedt! Det er fedt, at udlandet har set os, og at de bringer projektet i fokus, så alle kan se, at IdéRiget er en rigtig god investering for både sundhedsvæsenet og patienterne, siger Katrine Seier Fridthjof.

D
et danske projekt er udvalgt mellem 266 indsendte projekter, og prisen uddeles den 17. november på Maastricht Rådhus af borgmesteren i Maastricht, Annemarie Penn og EIPA generaldirektør, prof. dr. Marga Prohl.

Med EIPA prisen følger der også en del opmærksomhed på projektet. Og det er vigtigt, siger Katrine Seier Fridthjof:

- Samtidig giver det projektet fokus således, at flere folk i Danmark – både sundhedspersonale og patienter – bliver opmærksomme på denne løsning og måske får lyst til at høre mere om det. Samtidig er det vigtigt at fejre, at der også bliver lagt mærke til os i udlandet, således at man også fortsat vil prioritere projektet økonomisk, siger Katrine Seier Fridthjof.

Hvorfor tror du, at netop dette projekt er valgt?
- Jeg tror, at det er fordi det er så nytænkende. IdéRiget har gjort det, som jeg tror mange direktioner og ledelsesgrupper har været bange for: Nemlig at investere og give fuld tillid til medarbejderne. Samtidig er der på kort tid skabt nogle rigtigt gode resultater, som alle kan relatere til på den ene eller anden måde. Resultater der viser, at tilbud om kemoterapi i hjemmet i Danmark, både er godt for patienternes livskvalitet, for sundhedspersonalet og for den samlede sundhedsøkonomi”, siger Katrine Seier Fridthjof.​

Redaktør