Årets onkologipris går til Gedske Daugaard

Professor, overlæge dr.med. Gedske Daugaard, Onkologisk Klinik på Rigshospitalet, får Onkologiprisen 2015 for sin store indsats indenfor testikelkræftområdet

Onkologiprisen uddeles én gang årligt af Dansk Selskab for Klinisk Onkologi til en person, der har haft stor betydning for onkologien - fagligt, uddannelsesmæssigt eller organisatorisk. Prisen for 2015 blev overrakt ved årsmødet for Dansk Selskab for Klinisk Onkologi.​​

Professor, overlæge dr.med. Gedske Daugaard får bl.a. prisen for sit pionerarbejde inden for testikelkræft med opbygningen af en af de største og mest komplette databaser i verden. Denne database danner grundlaget for løbende forbedringer inden for både behandling, rehabilitering og kontrol. Testikelkræft er den mest hyppige kræftform blandt unge. 

- Resultater fra Gedske Daugaards forskningsgruppe har optimeret behandlingen og bl.a. medført, at danske patienter med testikelkræft har bedre overlevelse end det europæiske gennemsnit. Strategier og opfølgningsprogrammer udviklet fra forskningsresultaterne er blevet standard de fleste steder i verden, siger Ulrik Lassen, formand for Dansk Selskab for Klinisk Onkologi. 

Gedske Daugaard har publiceret ove​​r 200 videnskabelige artikler og deltager aktivt i flere internationale forskningsgrupper. Aktuelt har hun bl.a. fokus på at udvikle endnu bedre metoder til at forudse den enkelte patients risiko for tilbagefald, samt på at undersøge senbivirkninger ved behandlingerne af testikelkræft. Med Onkologiprisen følger 20.000 kr. 

For yderligere oplysninger: 
Kontakt formand for Dansk Selskab for Klinisk Onkolog Ulrik Lassen på telefon 3545 8923 ​
Kontakt professor, overlæge dr.med. Gedske Daugaard på telefon 3545 1125.  Redaktør