Verdens første app til gravide med diabetes

En ny app med patientinformation og vejledning til gravide med diabetes er nu en realitet takket være en webkyn­dig mor med diabetes, der har gået til behandling på Rigshospitalet.

​​


 Udvikling af ideen
Under sin barselsorlov i 2013 fik Hellen Marguerite Sørensen, der har haft diabetes type 1 siden 1992, ideen til at udvikle app’en ”Gravid med Diabetes”. Ideen udsprang af, at hun oplevede, at sygdommen fik et nyt og større perspektiv i forbindelse med graviditeten.

Rigshospitalets Center for Gravide med Dia­betes under ledelse af professor, overlæge, dr. med. Peter Damm fra Obstetrisk Klinik og professor, overlæge, dr. med. Elisabeth Ma­thiesen, Endokrinologisk Klinik var straks med på ideen. I centret ser de sammen med resten af personalet dagligt, at gravide med diabetes har særlige behov for at få informa­tion om, hvordan de selv og i samarbejde med behandlere kan bidrage til at forebygge komplikationer og dermed sikre en tryg graviditet for både mor og barn.

Hvem henvender app´en sig til

App’en henvender sig både til kvinder med diabetes type 1 og type 2, der ønsker at blive gravide, eller som allerede er gravide og til gravide, der i løbet af deres graviditet udvikler diabetes. Også den vordende far eller kæreste er der tænkt på. Også partneren er jo ”gravid”. Bare det, at ens kæreste og hustru er gravid kan i sig selv være rigeligt, men kombinationen gravid med diabetes gør, at man som partner får et nyt behov for at få overblik. Den mulighed er nu lige ved hånden med app’en ”Gravid med Diabetes”, lyder det fra Hellen Marguerite Sørensen mand.
Det faglige indhold i app’en er udarbejdet af forskere og eksperter fra Rigshospitalets Center for Gravide med Diabetes. Det sikrer gravide og pårørende nem og hurtig adgang til nyeste forskningsbaserede viden.

Vi glæder os til at tage app’en i brug og sikre, at
kvinderne har al relevant viden samlet et sted. Fem nye videnskabelige artikler fra enheden er netop blevet udvalgt blandt de 15 ypperste i 2013 af fagfolk ved en international kongres ud af 2.000 videnskabelige artikler på verdensplan. Resultaterne af den nye forskning kommer de gravide med diabetes umiddelbart til gavn – for de er præsenteret i app’en ”Gravid med Diabetes”, siger professor, overlæge dr. med. Peter Damm fra Obstetrisk Klinik på Rigshospitalet.

En engelsk udgave

App’en ”Gravid med Diabetes” udkommer senere på året i en engelsk udgave. App’en er sponseret af Novo Nordisk, Bayer, MSD, Abbott og Rigshospitalet. Download applikationen på www.gravidmeddiabetes.dk.

Kilde: IndenRigs


Redaktør