Uddannelse som sundhedskommunom giver fagligt løft

Klinikledelsessekretær for Neuroanæstesiologisk Klinik, Anette Heber, har netop afsluttet sin uddannelse som sundhedskommunom. Uddannelsen giver værktøjer i blandt andet projektstyring og kommunikation.

​​​​​​

I 2011 fik Rigshospitalet tildelt to fuldt finansierede pladser på sundhedskommunomuddannelsen, hvoraf Neurocentret fik den ene, som klinikledelsessekretær for Neuroanæstesiologisk Klinik Anette Heber var heldig at få.

Uddannelsen har ifølge Anette Heber været en øjenåbner og givet hende et fagligt løft.

”Som sekretær for klinikledelsen er mit daglige arbejde præget af mange
forskelligartede administrative opgaver. Uddannelsen har givet mig endnu flere værktøjer til at løse mine opgaver og tilgå og se tingene fra en anden vinkel. Jeg har blandt andet fået en mere dybdegående viden om sundhedsvæsenets organisation og struktur,” siger Anette Heber.

Fagene projektstyring og kommunikation har for Anette Heber vist sig at være meget brugbare i forhold til stillingen som klinikledelsessekretær.

”Faget projektstyring har gjort stort indtryk på mig og jeg ser frem til fremtidige projekter, hvor jeg kan byde ind. Jeg har samtidig fået god viden om, hvordan man kommunikerer til forskellige målgrupper. Det kan jeg i høj grad bruge i min dagligdag, da jeg har en stor berøringsflade med både medarbejdere, patienter og pårørende. Faget psykologi har givet mig en endnu større forståelse for, hvorfor patienter, pårørende og alle andre jeg har kontakt med, reagerer som de gør i forskellige situationer,” siger hun. 

​Anette Heber startede på sundhedskommunomuddannelsen i januar 2012 afsluttede uddannelsen i maj 2014. Undervisningen er foregået på Center for Offentlig Kompetenceudvikling (COK) i Herlev og derudover som hjemmearbejde. 


Redaktør