Sygdom i skjoldbruskkirtlen giver øget risiko for langvarigt sygefravær

Medarbejdere med forhøjet stofskifte forårsaget af sygdom i skjoldbruskkirtlen har større risiko for langvarigt sygefravær end deres raske kollegaer. Det gælder særligt inden for det første år med sygdommen

​​​

Registerundersøgelse sammenligner data for folk med og uden sygdom

I studiet fulgte forskerne 862 personer med sygdomme i skjoldbruskkirtlen gennem en række nationale og kommunale registre. Målet var at undersøge, hvordan thyroideasygdomme påvirker arbejdsevnen. Forskerne så på personernes sygefravær, ledighed, førtidspension samt deres problemer med at vende tilbage til arbejde. Samtlige personer med thyroideasygdomme var blevet behandlet på Odense Universitets Hospital eller Rigshospitalet i 2007. Forskerne sammenlignede omfanget af de sociale ydelser, som personer med thyroideasygdomme modtog, med en gruppe på 7.043 tilfældigt udvalgte fra den generelle befolkning i perioden 1994 til 2011.

Studiet er et resultat af et samarbejde i mellem flere forskere


  • Postdoc Mette Andersen Nexø, statistiker Jacob Pedersen og professor Jakob Bjørner fra det Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.
  • Seniorforsker Torquil Watt, overlæge og klinikchef, Åse Krogh Rasmussen og professor og overlæge Ulla Feldt-Rasmussen, Rigshospitalet.
  • Overlæge Steen Joop Bonnema og professor og overlæge Laszlo Hegedüs, Odense Universitetshospital.
Læs hele pressemeddelelsen på NFA's hjemmeside

Redaktør