​​

Stor forskerpris til professor Lars Køber

Professor, overlæge, dr.med. Lars Køber fra Hjertemedicinsk Klinik og Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet (SUND) modtager KFJ-prisen på 1,5 mio. kr.
Lars Køber modtager prisen, fordi han over en årrække har præget sit forskningsfelt på højeste internationale niveau. Hans område er hjertesvigt og følger efter blodprop i hjertet. Disse områder har Lars Køber arbejdet med ved dels at undersøge sammenhænge via danske registre, kliniske undersøgelser samt store internationale undersøgelser. Således er han aktuelt leder af et stort studie indenfor avanceret pacemaker behandling til hjertesvigt samt initiativtager til et stort projekt til at forbedre prognosen ved blodprop i hjertet. Undersøgelserne er støttet af Hjerteforeningen og Det Strategiske Forskningsråd.

Lars Køber fortæller:
-Jeg er meget beæret over at have modtaget prisen. Der er så mange dygtige forskere, som i lige så høj grad fortjener prisen. Det er et fantastisk skulderklap, og jeg er dybt taknemmelig. Pengene skal bl.a. gå til at fortsætte den forskning, som jeg sammen med kollegaer har iværksat. Vi har rigtig mange yngre forskere i gang, og hvis dette bidrager til at holde dem i gang, har det gjort meget stor nytte.

KFJ-prisen modtages af to professorer ved Københavns Universitet. Udover Lars Køber modtager også professor Michael Givskov fra Institut for International Sundhed, Immunologi og Mikrobiologi den prestigefulde forskningspris, som hvert år uddeles af Kirsten og Freddy Johansens Fond.

Om fonden

Kirsten og Freddy Johansens Fond blev stiftet d 21. juni 2004. Hver prismodtager modtager 1,5 millioner kroner, hvoraf 250.000 kroner er en personlig pris. Resten er til modtagerens forskning.

Prisoverrækkelse i Festsalen

Prisen uddeles af SUND ved en festlig prisoverrækkelse den 20. juni 2014 i festsalen på KU.​

Redaktør