Rigshospitalets nybyggeri går nu i gang

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen tager første spadestik til regionens første nybyggeri med midler fra regeringens kvalitetsfond

​​

Rigshospitalet bliver nu udvidet: På hospitalets område opføres en Nordfløj til behandling og forskning, et patienthotel, et parkeringshus og en sterilcentral.


Planerne for det nye byggeri er internationalt prisbelønnet, og i de kommende år får især Rigshospitalets patienter, pårørende, personale og naboer en sjælden mulighed for at opleve et ambitiøst hospitalsbyggeri på nærmeste hold.- Jeg er meget glad for, at en af mine første opgaver som regionsrådsformand er at tage første spadestik til Det Nye Rigshospital – som samtidig også er regionens første spadestik til nybyggeri under regeringens kvalitetsfond. Og jeg er stolt af ambitionerne: En arkitektur, der vil matche det allerbedste, som hospitalet kan præstere i behandlingen af patienter. Fysiske rammer, der vil understøtte, at patienterne får den bedst mulige behandling og pleje og en indretning, der sikrer sammenhæng i patientforløbet. En anden og meget håndgribelig gevinst er enestuer til alle patienter, hvilket er noget, vi har kæmpet for i lang tid, siger Sophie Hæstorp Andersen, regionsrådsformand i Region Hovedstaden.

Bæredygtig og fleksibel arkitektur

Det Nye Rigshospital vil bestå af en behandlingsbygning med over 200 senge og knap 30 intensivsenge, 33 moderne operationsstuer, et intensivafsnit, ambulatorier, billeddiagnostisk funktion samt gode rammer til forskning. Derudover bliver der bygget et nyt patienthotel med 75 værelser, lokaler til administrationen, et P-hus og en sterilcentral.

Det Nye Rigshospital opføres i en bæredygtig tidssvarende arkitektur, hvor hensyn til patientsikkerhed, hygiejne, arbejdsmiljø og fleksibilitet i forhold til fremtidige krav og ønsker spiller en stor rolle. 


- Nybyggeriet betyder, at forholdene for vore patienter og personale bliver endnu bedre, end de er i dag, og det vil være med til at øge værdien af den højt specialiserede behandling, som Rigshospitalet tilbyder, siger hospitalsdirektør Torben Stentoft.

En Nordfløj i zig-zag

Behandlingsbygningen bliver formet som et zig-zag med en hovedfærdselsåre og lokale ”gader” i de kliniske områder. Det gør det muligt for de ansatte at bevæge sig effektivt fra A til B uden forstyrrende gennemgang i patientområderne. Dagslys vil finde vej til de fleste lokaler og gangarealer, og arkitektur og indretning vil gøre det let for patienter at orientere sig.

Det er Aarhusarkitekterne A/S, der som totalrådgiver sammen med det øvrige team bestående af 3XN, Grontmij, Nickl&Partner fra Tyskland samt Arkitekt Kirstine Jensens Tegnestue har tegnet de nye bygninger, der efter planen skal stå færdige i 2018. Bygherrerådgiver er NIRAS.

Nybyggeriet bliver på i alt 93.000 m2, der sammen med det nuværende hospital på 190.000 m2 kommer til at udgøre Det Nye Rigshospital. Prisen er 2,4 mia. kr.


Fakta om Kvalitetsfondsbyggerierne

  • Regeringen har afsat en kvalitetsfond på 40 mia. kr. til hospitalsbyggerier i hele landet.

  • Region Hovedstaden bygger i de kommende år fremtidens hospitaler og psykiatri for knap 15 milliarder kroner, så patienterne tilbydes endnu bedre rammer.


Kontakt:

  • Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen, via pressevagten
  • Pressevagten i Region Hovedstaden, telefon 70 20 95 88
  • Byggedirektør Henrik Eriksen, Rigshospitalet, via    Kommunikationsafdelingen
  • Kommunikationschef Marianne Uldall, Rigshospitalet, telefon 35 45 53 27

Du kan læse mere om Det Nye Rigshospital på projektets hjemmeside


Redaktør