Revisionens gennemgang af eksterne forskningsprojekter på Rigshospitalets Hjertecenter gennemført

76 forskeres udgifter skal granskes dybere. Samtidig skal revisionen se på hjerteafdelinger på Gentofte og Glostrup Hospital

​​

Region Hovedstadens eksterne revisorer BDO har afsluttet undersøgelsen af brugen af eksterne forskningsmidler på Hjertecentret på Rigshospitalet.

Revisionen har endevendt mere end 500 forskningskonti og har anbefalet, at 76 ud af 177 forskeres udgifter på Hjertecentret nu skal granskes dybere af Region Hovedstadens administration sammen med Rigshospitalet. Der er tale om bilag, hvor der ikke er tilstrækkelig dokumentation for brugen, eller hvor det umiddelbart ser ud til, at pengene ikke er brugt i overensstemmelse med reglerne.

- Nu tager vi sammen med Rigshospitalet møder med de pågældende forskere for at få en afklaring om bilagene. Derefter vil vi vurdere, hvorvidt brugen har været helt i orden, hvorvidt forskerne vil blive mødt med et krav om tilbagebetaling eller om det skal have andre personaleretlige konsekvenser, siger Susanne Vesterheden, finanschef i Region Hovedstaden.

Susanne Vesterheden forventer at være færdig med samtalerne med udgangen af august. For at være helt sikker på, at hver en sten er vendt, har Region Hovedstadens administration bedt BDO om efterfølgende at vurdere, hvorvidt de er enige i håndteringen af de enkelte sager.

- Jeg er meget tilfreds med, at BDO har været så grundige og ser med stor alvor på resultatet, som viser, at der var en god grund til, at vi iværksatte undersøgelsen. Nu skal alle have mulighed for at svare for sig, før vi drager eventuelle konsekvenser, siger Sophie Hæstorp Andersen (S), regionsrådsformand i Region Hovedstaden.

Region undersøger nu også hjertelæger på Gentofte og Glostrup Hospital

BDO fortsætter samtidig sin stikprøveundersøgelse af brugen af eksterne forskningsmidler i regionen. Resultatet heraf forventes klar i begyndelsen af oktober. Stikprøverne har dog afsløret bilag, der nu får Region Hovedstadens administration til også at rette søgelyset mod hjerteafdelingerne på både Glostrup og Gentofte Hospital.

- Derfor har vi bedt BDO igangsætte en undersøgelse af de to hjerteafdelinger med samme grundighed, som den undersøgelse de netop har afsluttet på Hjertecentret på Rigshospitalet. Vi forventer at have resultatet fra den undersøgelse klar i løbet af august, siger finanschef Susanne Vesterheden.

4500 medarbejdere mindes om proceduren for anvisning af regninger

For at indskærpe retningslinjerne sendte Region Hovedstadens administration allerede i maj måned et brev til hospitalsdirektionerne for at sikre fokus på administrationen af de eksterne forskningsmidler og ansvaret for at overholde regionens regler.

I løbet af juli måned vil alle medarbejdere med ret til at godkende bilag på Region Hovedstadens hospitaler desuden via mail blive mindet om, hvad der skal være i orden, inden en regning anvises.

Yderligere information:

· Sophie Hæstorp Andersen (S), regionsrådsformand, via Region Hovedstadens pressevagt, tlf. 70 20 95 88

· Finanschef Susanne Vesterheden, Center for Økonomi, mobil 51 44 25 90

· Koncerndirektør Morten Rand Jensen, mobil 26 73 38 20


Redaktør