Nyt Videnscenter for Ernæringsterapi til syge børn og unge

For at styrke arbejdet med ernæring opretter Rigshospitalet nyt Videnscenter for ernæringsterapi til syge børn og unge.

​​

 
Ernæringsterapi til børn og unge er en specialistopgave, som de kliniske diætister er ansvarlige for. Det omfatter både mad, man spiser (enteral ernæring) og ernæring, man får gennem blodet (parenteral ernæring) såvel som specielle diæter til f.eks. nyre- og leversyge børn samt børn med metaboliske sygdomme.

Videnscentret henvender sig som udgangspunkt til fagfolk som læger, kliniske diætister, sygeplejersker og forskere med relation til fagområdet.

Videnscentret består af en referencegruppe med repræsentanter fra højtspecialiserede klinikker på Rigshospitalet, der behandler børn og unge med ernæringsrelaterede problemstillinger, samt forskere fra Københavns Universitet. Videnscentret ledes af Karin Kok, cand. scient/klinisk diætist, som samtidig er leder af BørneErnæringsEnheden på Rigshospitalet.

Videnscentret vil være tæt tilknyttet BørneErnæringsEnheden, hvor professor i børneernæring på Københavns Universitet, Kim Fleischer Michelsen, har været tilknyttet gennem mange år. Det er de specialuddannede diætister fra BørneErnæringsEnheden, som i praksis tilser børnene og lægger ernæringsplaner for dem, i samarbejde med familierne og de læger og sygeplejersker, som behandler børnene.

Videnscenter for Ernæringsterapi til syge børn og unge åbner tirsdag d. 9. december.
Redaktør