Nyt sygeplejeambulatorium på Gentofte

​Øre-næse-halskirurgisk og Audiologisk Klinik på Gentofte Hospital etablerer et nyt sygeplejeambulatorium med opstart d. 17. marts. Det skal sikre bedre kvalitet i patientforløbene, samt større fokus på anvendelse af den nyeste evidens i sygeplejen.
Bedre udrednings- og behandlingstilbud til patienter med gentagne bihulegener
66 % af alle patienter, der henvises til afdelingen med gentagne bihulebetændelser har astma, viser et nyt Ph.d-studie. Derfor tilbydes patienter der henvises til FESS-operationer en udredning for om de lider af astma. 

Udredningen omfatter en lungefunktionstest og foregår i sygeplejeregi. Tidlig behandling er vigtig for langtidsprognosen for astma, ligesom velbehandlet astma også kan have positiv effekt på afløbet fra bihulerne. De patienter, der har astma henvises til Lungemedicinsk afdeling til videre udredning og behandling. 

En del patienter har også mistanke om, at deres lugtesans er ændret. Vi tilbyder at teste denne med et duftpanel. Årsagen til den ændrede lugtesans kan skyldes polypper i næsen. 

​Opfølgning på patienter med benforankret høreapperat

Det er vigtigt at skruen, som bærer høreapparatet sidder korrekt, og at der ikke er tegn på betændelse. Efter operationen tilbydes kontroller i vores sygepleje ambulatorium tre gange det første halve år. Herefter indkaldes patientgruppen ca. en gang årligt til kontrol. ​

Skift af sår og sårkontrol 

Patienter med vanskelig sårheling eller infektion tilbydes forløb i sygeplejeambulatoriet. Sårkontroller efter CI-operationer vil som udgangspunkt ske i sygeplejeambulatoriet. Er alt som forventet, vil den øvrige opfølgning og rehabilitering foregå i audiologisk regi. 

Tracheostomerede patienter 

Sygeplejerskerne skifter kanylen hos tracheotomerede patienter ca. hver 3. uge. Dette er en procedure sygeplejerskerne har udført gennem mange år og derfor kender de patienterne rigtig godt. Vi sætter en ære i at yde dem den bedste pleje og behandling. ​

Øvrige opgaver 

Vi fotograferer patienter henvist til operation for stritører og skæv næse både før og efter operationen. Vi skifter forbindinger, giver injektioner og vaccinerer. Vi instruerer og følger op på ordinerede behandlinger, blandt andet instruktion i saltvands-skylning af næse-bihulen. Vores vision er, at alle patienter oplever at blive mødt af et engageret og faglig kompetent hold af sygeplejersker, der ønsker at yde den bedste pleje og behandling.

Redaktør