Nyt grønt parkeringshus giver mange nye p-pladser ved Glostrup Hospital

483 nye parkeringspladser er nu tilgængelige for patienter, pårørende og medarbejdere. Danmarks nok flotteste parkeringshus er snegleformet, beklædt med grønne planter og bygget med fokus på bæredygtighed. Indvielsen foregik med en elbil.

Det var en festdag for Glostrup Hospital da det nye parkeringshus blev indviet 11.december.

Nu bliver det lettere at finde en parkeringsplads, når man skal til undersøgelse eller behandling på Glostrup Hospital. Et helt nyt parkeringshus med 483 pladser blev indviet 11.december, da regionsrådsmedlem Maja Holt Højgaard kørte ind i huset i en af Regionen Hovedstadens elbiler.

- Det er en fornøjelse at indvie et så flot byggeri, som både skaber bedre parkeringsforhold og samtidig er opført med fokus på bæredygtighed, sagde Maja Holt Højgaard, der er formand for den politiske følgegruppe for Nyt Hospital Glostrup. 


Maja Holt Højgaard er formand for den politiske følgegruppe for byggerierne ved Glostrup Hospital og indviede det nye parkeringshus.

Fokus på bæredygtighed

Det nye parkeringshus er tænkt grønt både indvendigt og udvendigt.

- Huset er bygget af materiale med begrænset miljøbelastning, og et regnvandsopsamlingsbassin samler både vand op til at vande planter med og forebygger oversvømmede kloakker. Husets udformning gør også, at så meget lys og luft som muligt finder vej ind, så der kan spares på energiforbruget til lys og ventilation, fortæller Maja Holt Højgaard.

Udvendigt er facaden inddelt i levende, grønne plantebælter, som gør at huset falder godt ind i omgivelserne og gør det til nok Danmarks flotteste parkeringshus. Indvendigt er der fra start opsat seks standere til elbiler, og der er gjort klar til at det kan udvides op til 100, efterhånden som behovet opstår.


De første biler, der kørte ind i det grønne, bæredygtige parkeringshus, var naturligvis elbiler. Der er ladestandere til seks elbiler, og gjort klar så der let kan oprettes flere.

Kvalitet på rekordtid

Parkeringshuset er blevet bygget på nærmest rekordtid uden at gå på kompromis med kvaliteten.
For et år siden så det knapt så positivt ud. Lige inden byggepladsen skulle etableres gik den oprindelige entreprenør konkurs. Ny entrepenør blev 5E Byg, og det lykkedes dem at bygge huset fem måneder hurtigere end det oprindeligt var aftalt og indenfor budgettet. 

Peger mod hospitalets fremtid

Parkeringshuset peger frem mod det næste store byggeprojekt på Glostrup Hospital, et nyt neurorehabiliteringshus, som forventes færdigt i 2018. Neurorehabiliteringshuset samler bl.a. de højt specialiserede tilbud i Østdanmark til behandling og genoptræning af patienter med traumatisk hjerneskade og rygmarvslidelser. 

Det nye grønne parkeringshus ved Glostrup Hospital har plads til 483 biler.

Fakta om parkeringshuset:

  • Plads til 487 biler
  • Bygget for en kontraktsum på ca. 71 mio.kr.
  • Placeret på Glostrup Hospitals vestlige parkeringsareal
  • Totalentrepenør 5E Byg A/S
  • Arkitekt Christensen og CO Arkitekter AS

Danmarks smukkeste parkeringshus

Et hold fra TV2 Lorry fulgte med, da det nye parkeringshus blev indviet. Det blev til indslaget
Danmarks flotteste parkeringshus (eksternt link) 


Redaktør