Neurokirurgisk Klinik oplærer udenlandske kirurger i avancerede operationsteknikker

Den ukrainske Neurokirurg, Taras Havryliv, følger i tre måneder skull base-teamet i Neurokirurgisk Klinik. Hans ophold er en del af skull base-teamets internationale Fellowship-aftale.

​​​

Taras Havryliv arbejder til dagligt som neurokirurg på Regional Clinical Center of Neurosurgery i byen Uzhgorod i det vestlige Ukraine. Han er i øjeblikket på et tre måneders ophold på Neurokirurgisk Klinik for at studere skull base-teamets operationsteknikker.

”Jeg er meget glad for at få mulighed for at studere operationer udført af nogle af de bedste skull base-kirurger i verden. Teamet bruger innovative operationsteknikker som eksempelvis teknikker med mikrokirurgi med brug af højt specialiseret udstyr, der gør det muligt for teamet at udføre meget avancerede skull base-operationer med så få komplikationer som muligt,” siger Taras Havryliv.

En skull base-operation kan eksempelvis være en operation af et akustikusneurinom, en svulst på balancenerven placeret tæt på kraniebunden. Det komplicerer operationen, fordi kirurgen skal forsøge at undgå de mange nerver i den del af hovedet.

Fellowship-ordning skaber netværk

Taras Harvrylivs besøg er en del af en fellowship-ordningen, som skull base-teamet selv har oprettet. Ordningen indebærer blandt andet, at den udenlandske kirurg følger skull base-teamet og deltager på en række kurser arrangeret af skull base-teamet i samarbejde med Københavns Universitet.

”Med felleowshippet kan kirurger fra dele af verden, der ikke har så udviklede skull-base teknikker som vi, komme hertil for at observere de teknikker, vi bruger. Idéen er samtidig at skabe et netværk blandt kirurger i hele verden, hvor vi også får et indblik i, hvad der foregår ude omkring,” siger neurokirurg Kåre Fugleholm fra Neurokirurgisk Klinik.

Taras Havryliv er den femte udenlandske kirurg, der besøger Neurokirurgisk Klinik som følge af Fellowship-ordningen. Tidligere har kirurger fra Camaroon, Armenien, Bulgarien og Brasilien besøgt klinikken, hvilket også har resulteret i efterfølgende samarbejde. 

”Sidste år rejste et lille team fra Neurokirurgisk Klinik bestående af en kirurg, en operationssygeplejerske og en anæstesisygeplejerske til Armenien for at foretage en operation på en vaskulær patient. Det var et spin-of af fellowship-ordningen og besøget fra den armenske kirurg,” siger Kåre Fugleholm.  


Redaktør