​​​​​

Mere effektive arbejdsgange, når patienter bliver opereret på Riget

Rigshospitalets Arbejdsmiljøpris 2014 går til tre sygeplejersker og en læge fra Anæstesi- og operationsklinikken i HovedOrtoCentret


 Prismodtagerne af Rigshospitalets Arbejdsmiljøpris 2014 fra venstre: Klaus Nymark, Lise Damborg Møller, Tine Jørgensen, Jesper Dirks og vicedirektør Helen Bernt Andersen, der overrakte prisen 1. september.


2. september 2014


Medarbejderne har brugt fritid og arbejdstid på en gennemgribende oprydning og omorganisering, der over mange måneder har gjort arbejdsgangene langt mere effektive under og omkring operationerne.
 
Rigshospitalets Arbejdsmiljøpris er på 15.000 kr. og blev uddelt tirsdag 2. september kl. 11.30. I år gik den til drivkræfterne bag oprydningsprojektet - tre sygeplejersker og en overlæge fra afsnit 3033 og afsnit 3034 i HovedOrtoCentrets Anæstesi- og operationsklinik, der er rammen om en stor del af Rigshospitalets kirurgi. Projektet startede efter en påtale fra Arbejdstilsynet for over et år siden.

- Vi havde for mange ting og for lidt plads, siger Lise Damborg, der er sygeplejerske og arbejdsmiljørepræsentant.

Tingene går hurtigere i dag

Projektet har sikret, at læger og sygeplejersker kan agere hurtigere i hverdagen på operationsgangen, hvor mange patienter bliver bedøvet og opereret hver dag:

- Resultatet handler om logistik, at tingene går hurtigere i dag end før. Vi kan få fat i de rigtige ting, og vi derfor kan løse vores opgaver på en bedre måde. Og så var det fedt, at der var så mange medarbejdere, der var med i det. Inddragelsen og medejerskabet for alle var noget af det vigtigste i projektet, fortæller overlæge i anæstesiologi (bedøvelse) Jesper Dirks.

Synlige mål frem for rundbordssnak

De fire bag projektet er enige om, at for meget rundbordssnak ikke skaber en bedre kultur for denne type af sundhedsprofessionelle. Sygeplejersker og læger, der går ind i det kirurgiske område, foretrækker typisk konkrete projekter, hvor tingene går hurtigt. Samtidig skal der være et mål, som er tydeligt for alle. Sådan var projektet skruet sammen, og bedre samarbejde og kommunikation på tværs var en ”positiv bivirkning” af at få bolden i mål. Det er de fire enige om:

- Medarbejderne på en operationsgang kan lide hurtige resultater og synlige mål. Derfor har projektet været godt til at skabe kultur og sammenhold, og samarbejdet har egentlig været det vigtigste i processen, fortæller afdelingssygeplejerske Klaus Nymark, der er leder for operationssygeplejerskerne i det ene afsnit.

- Det nye ved projektet her er, at vi har arbejdet så meget på tværs, tilføjer afdelingssygeplejerske Tine Jørgensen, der er leder for anæstestesi-sygeplejerskerne i det andet afsnit.

Yderligere information hos de fire prismodtagere af Rigshospitalets Arbejdsmiljøpris 2014

Afdelingssygeplejerske Tine Jørgensen (anæstesi): Mobil 22 73 11 77- Telefon 35 45 08 16

Afdelingssygeplejerske Klaus Nymark (operation): Mobil 21 91 08 48

Sygeplejerske og arbejdsmiljørepræsentant Lise Damborg: Mobil 27 12 77 26

Overlæge og speciallæge i anæstesiologi Jesper Dirks: Mobil 28 93 55 98 - telefon 35 45 81 06

Redaktør