Leder ansat til nyt Videncenter for hjælpemidler og velfærdsteknologi

Charlotte Kira Kimby skal stå i spidsen for opbygning af et nyt regionalt videncenter ved Glostrup Hospital. Hun kommer fra en stilling som sundhedschef i Hjerteforeningen.

Region Hovedstaden ønsker at være på forkant med udviklingen indenfor hjælpemidler og velfærdsteknologiske løsninger.  Derfor bliver der nu oprettet et regionalt Videncenter for hjælpemidler og velfærdsteknologi ved Glostrup Hospital. Det nye center skal bl.a. bidrage til forskning, udvikling og innovation inden for hjælpemidler, velfærds- og rehabiliteringsteknologiske ydelser.

Det nye center får en stærk profil i spidsen: 1. november tiltræder Charlotte Kira Kimby i stillingen som leder af videncenteret. Charlotte Kira Kimby kommer fra en stilling som sundhedschef i Hjerteforeningen, hvor hun bl.a. har været ansvarlig for Hjerteforeningens sundhedssekretariat, herunder dokumentation og forebyggelse samt foreningens rådgivningscentre. Hun er magister og ph.d. i sociologi, og har bl.a. arbejdet med patientoplevelser og patientforløb.

- Vi er glade for, at vi kan sætte det nye center i gang med en dynamisk og rutineret leder i spidsen. Det kræver et godt overblik at gøre hjælpemiddelområdet mere overskueligt i samarbejde med en meget bred vifte af aktører på området, og samtidig skabe bedre rammer for at udbrede ny viden på området. Det er jeg sikker på, at centeret får med Charlotte Kira Kimby, som nu skal stå for opbygningen af centeret, siger vicedirektør Susanne Poulsen, Glostrup Hospital.

Videncenter for hjælpemidler og velfærdsteknologi bakkes op af en styregruppe med repræsentanter fra regionen, kommuner og hospitaler. Fysisk vil det ligge på Glostrup Hospital.

Redaktør