International pris til dansk hovedpineforsker

Læge og ph.d. Henrik Winther Schytz fra Dansk Hovedpinecenter på Glostrup Hospital har modtaget den årlige G.Nappi Cluster Headache Award for sit banebrydende arbejde med at forstå den meget smertefulde sygdom klyngehovedpine.
Arbejdet med at udvikle en ny måde at forstå klyngehovedpine på blev belønnet i forbindelse med den årlige internationale hovedpine- og migrænekongres, der blev afholdt for nylig i Bellacentret i København. Her fik læge, ph.d. Henrik Winther Schytz prisen for årets bedste forskningsartikel om klyngehovedpine.

Sammen med sine kolleger Mads Barløse, Song Guo, Rigmor Jensen og Messoud Ashina fra Dansk Hovedpinecenter samt bl.a. en forskergruppe fra Harvard Universitet i USA har han vist, hvordan lavfrekvent stimulation af et bestemt nerveområde kan udløse klyngehovedpine, mens højfrekvent stimulation af det samme område kan behandle klyngehovedpineanfald.

Den nye viden skal bruges til at undersøge de præcise mekanismer bag klyngehovedpine. Med prisen følger en præmie på 1.000 euro.

Henrik Winther Schytz er 1.reservelæge på Neurologisk Afdeling på Glostrup Hospital, som Dansk Hovedpinecenter er en del af.

For yderligere oplysninger:

Kontakt Henrik Winther Schytz på henrik.winther.schytz@regionh.dk

 

Redaktør