​​​

Hæder til rehabiliteringsindsats for børn med kræft

Professor Kjeld Schmiegelow modtager den prestigefyldte HN-pris på 1 million kroner for sin indsats med rehabilitering af børn med kræft
Fremskridt i behandlingen af børnekræft har medført, at mere end 80 procent af de 6-18 årige børn, der får kræft, overlever.

Behandlingen afbryder imidlertid børnenes normale skolegang, sportsdeltagelse og kontakt til kammerater. Derfor er det nødvendigt at sætte fokus på at integrere kræftbehandling og børns hverdagsliv, så barnet efter endt behandling kan vende tilbage til et så normalt liv som muligt.

Den indsats, professor Kjeld Schmiegelow fra BørneUngeKlinikken på Rigshospitalet hædres for med HN-prisen fra Hede Nielsens Fond er i særlig høj grad arbejdet med at integrere børns hverdagsliv i behandlingen gennem det, der hedder RESPECT-projektet på Rigshospitalet.

Klassekammeraterne er vigtige

Målet med projektet er at sikre, at børn, der er i behandling for kræft, ikke mister deres fysiske funktion (muskelstyrke og kondition) - eller at tabet af den fysiske funktion bliver mindsket mest muligt.

Men udover det fysiske skal RESPECT også hjælpe børnene i deres hverdagsliv. Formålet med projektet er at børnene, der er i behandling for kærft, udvikler deres skolefaglige niveau i takt med deres klassekammerater samt at fastholde børnenes aldersvarende hverdagsliv og øge deres livskvalitet under behandling.

En af metoderne er en ambassadørordningen, hvor klassekammerater deltager i behandlingen på hospitalet.

Professor Kjeld Schmiegelow modtager prisen mandag den 17. november.

Læs mere om RESPECT og Hede Nielsens Fond.


For ydereligere information:

Redaktør