Glostrup-professorer får fremtrædende roller i amerikansk knogleselskab

Professor Bo Abrahamsen og professor Peter Schwarz fra Forskningscenter for Aldring og Osteoporose på Glostrup Hospital er blevet valgt til to tillidsposter i det amerikanske knogleselskab ASBMR. Det er første gang, at danske forskere får ledende tillidsposter i det anerkendte amerikanske selskab.

ASBMR – The American Society for Bone and Mineral Research er et professionelt, videnskabeligt og medicinsk selskab etableret til at samle kliniske og eksperimentelle forskere fra hele verden, der arbejder med undersøgelser af medicinske knoglesygdomme. Og nu skal to Glostrup-forskere altså sidde med ved bordet i selskabet.

Bo Abrahamsen valgt til bestyrelsen

Professor Bo Abrahamsen er blevet valgt til selskabets bestyrelse, hvor han skal sidde sammen med 13 andre bestyrelsesmedlemmer, hvoraf hovedparten er fra fremtrædende amerikanske universiteter. Det er første gang, at en dansker sidder i bestyrelsen, der gennem selskabets næsten 40 års historie kun tre gange før har haft en europæer som medlem.

Bo Abrahamsen er en af de mest kendte danske osteoporose-forskere og har arbejdet med osteoporose i over 20 år. Bo Abrahamsen er formand for Dansk Knoglemedicinsk Selskab og en af redaktørerne for Journal of Bone and Mineral Research - det mest citerede videnskabelige knogletidsskrift.  

Peter Schwarz valgt til etisk komité

Professor Peter Schwarz er blevet valgt til et sæde i selskabets etiske komité, som arbejder med etiske spørgsmål omkring forskning. Peter Schwarz tiltræder med erfaring fra arbejde med forskningsetik i dansk regi. 

Peter Schwarz er professor i geriatri og leder og drivkraft bag Forskningscenter for Aldring og Osteoporose på Medicinsk Afdeling på Glostrup Hospital. Desuden er han formand for Lægevidenskabelige Selskaber (LVS).

Glostrup stærkt repræsenteret ved ASBMR’s årsmøde i september

”Det er rigtig stort og en vigtig anerkendelse af hospitalet, at Bo Abrahamsen og Peter Schwarz får mulighed for at få indflydelse i så vigtigt et selskab som ASBMR. Det er vigtigt at have repræsentanter fra så stærk en forskningsenhed fra Glostrup Hospital ude i verden, sammen med nogle af de dygtigste knogleforskere. Det er med til at understøtte vores profil som specialhospital”, siger vicedirektør Per Jørgensen.

Forskningscenteret fra Glostrup Hospital er det eneste danske forskningscenter repræsenteret i ledelsen af selskabet.

De to professorer fra Medicinsk Afdeling tiltræder posterne ved ASBMR’s årlige møde i september, hvor de to sammen med flere af de yngre forskere fra Glostrup Hospital tager til mødet med hele 10 forskningspræsentationer.

Læs m​ere om Forskningscenter for Aldring og Osteoporose​

For yderligere oplysninger

Kontakt Bo Abrahamsen og Peter Schwarz via Glostrup Hospitals pressetelefon på tlf. 21 46 60 30

Redaktør