Førende ekspert i børnekræft får Rigshospitalets internationale KFJ-pris

Et styrket samarbejde med en af verdens førende eksperter inden for børnekræft og hendes forskerteam er en af de centrale begrundelser for udvælgelsen af dette års modtager af Rigshospitalets internationale KFJ-pris, som i november overrækkes til professor Mary Relling fra USA’s største børnecancerhospital St. Jude Children’s Research Hospital

​​​

Når den amerikanske professor Mary Relling fra St. Jude Children’s Research Hospital d. 11. november får overrakt Rigshospitalets internationale
KFJ-pris, er det blandt andet for hendes store indsats for at forbedre behandlingen af børn, der lider af leukæmi, ved brug af personaliseret medicin, som igennem mange år har været Mary Rellings primære forskningsområde.

- Prisen er en stor ære for vores team på St. Jude Children’s Research Hospital, og det er noget helt særligt at dele den med Kjeld Schmiegelow og hans kolleger på Rigshospitalet – vi har kendt hinanden i mange år, og jeg tror, at vi deler mange af de samme videnskabelige og kliniske mål. Vi har arbejdet sammen med Kjeld Schmiegelow og hans team i noget tid for at forbedre det internationale samarbejde inden for genetiske studier af akut lymfatisk leukæmi, og jeg håber, at denne pris vil styrke vores samarbejde, ligesom den kan være med til at opbygge nye samarbejdsrelationer med flere forskningsgrupper i Europa og resten af verden, udtaler Mary Relling.
 
Kjeld Schmiegelow, professor og overlæge på BørneUngeKlinikken på Rigshospitalet, forklarer, hvorfor han har indstillet Mary Relling til KFJprisen.

- For mig var det oplagt at pege på Mary Relling, fordi hun er helt i front på nogle af de områder, vi gerne vil fokusere på i vores forskning på børnecancerområdet. Hun har igennem sin karriere haft et stort fokus på medicinomsætning, herunder personaliseret medicin, bivirkninger og på hvorfor børn får leukæmi. Men omvendt tror jeg også, at når Mary Relling har sagt ja til at indgå i et samarbejde med os, er det et udtryk for, at hun kan se, at vi kan styrke hinanden. Så jeg er rigtig glad for, at bedømmelseskomitéen har valgt hende – og dermed valgt os, for vores forskning supplerer hinanden rigtig godt, forklarer Kjeld Schmiegelow.

Flot publikationsprofil

Det er fjerde år, at KFJ-prisen uddeles til en højtprofileret samarbejdspartner og ifølge Rigshospitalets lægefaglige direktør Jannik Hilsted går den igen i år til en meget velkvalificeret forskerprofil.

- Mary Relling er særdeles akademisk velkvalificeret med en ualmindelig flot publikationsprofil og et H-indeks på 76. Vi er overbeviste om, at en styrkelse af samarbejdet ved tildeling af Rigshospitalets Internationale KFJ-Pris er af stor betydning for det fremadrettede udviklingsarbejde inden for børneonkologien på Rigshospitalet og i Danmark. Vi glæder os til det fortsatte tætte samarbejde mellem Rigshospitalet, professor Mary Relling og hendes forskningscenter, udtaler lægelig direktør Jannik Hilsted, der også er medlem af bedømmelseskomitéen. Det fremtidige samarbejde mellem St. Judes Children’s Research Hospital og Rigshospitalet kommer helt konkret til at betyde, at professor Mary Relling vil besøge Rigshospitalet to gange årligt, og at der vil blive arrangeret et fælles årligt symposium. Desuden kommer de to hospitaler til at have fælles cholarstipendiater, ph.d.-studerende og fælles forskningsprotokoller inden for børnekræftområdet.

Redaktør