Flyvemedicinsk Center flytter til Glostrup Hospital

Torsdag den 26. juni flytter Flyvemedicinsk Center (tidl. Flyvemedicinsk Klinik) fra Rigshospitalet til Glostrup Hospital.

Endnu en specialfunktion til Glostrup Hospital 

Glostrup Hospital er et specialhospital, og nu flytter endnu en specialfunktion ind på hospitalet. Region Hovedstaden har besluttet at flytte Flyvemedicinsk Center fra Rigshospitalet til Glostrup Hospital, hvor de bliver en del af Medicinsk Afdeling.

Flyvemedicinsk Center er en lille specialiseret funktion med opgaver inden for intern medicin, flyvemedicin, dykkermedicin, otologi og oftalmologi.

- Vi er rigtig glade for, at Flyvemedicinsk Center nu bliver en del af Glostrup Hospital. Det passer godt til vores profil, særligt vores kardiologiske interesseområder. Øjenafdelingen samarbejder allerede med klinikken, og Rigshospitalet har været meget konstruktive i arbejdet med at sikre gode rammer for, at der fortsat bliver en god betjening fra øre-næse-halsspecialister, siger hospitalsdirektør Klaus Lunding.

På Rigshospitalet var centeret en del af Hjertemedicinsk Klinik men bliver på Glostrup Hospital en del af Medicinsk Afdeling. Overlæge Carsten Edmund er daglig leder af Flyvemedicinsk Center og siger om flytningen:

- Det er spændende for Flyvemedicinsk Center at flytte ud på et specialhospital som Glostrup Hospital. Der bliver vi en del af en stor medicinsk afdeling. Det gør os blandt andet mindre sårbare, fordi vi får et bredere fagligt fundament. Vi kan trække på flere specialer i en afdeling som denne, siger Carsten Edmund.

Helbredsundersøgelser

På Flyvemedicinsk Center er hovedopgaven at foretage helbredsundersøgelser med henblik på civile og militære fly– og dykkercertifikater til piloter, flyveledere, kabinepersonale, dykkere m.fl. Der foretages udstedelsesundersøgelser, fornyelsesundersøgelser og ekstraundersøgelser. Klinikken har 3-4000 civile og militære flyve-og dykkermedicinske undersøgelser årligt.

Centeret fungerer også rådgivende for den nationale luftfartsmyndighed Trafikstyrelsen. Aktiviteten på centeret er rent ambulant. En del af opgaverne skal i henhold til EU regelsæt løses i det nationale flyvemedicinske center. Flyvemedicinsk Center har et tæt samarbejde med en række offentlige myndigheder som Trafikstyrelsen og Forsvaret.

​Centerets nye adresse er:

Flyvemedicinsk Center
Glostrup Hospital
Indgang 8, 3.sal
Nordre Ringvej 57
2600 Glostrup

Tlf.: 38 63 46 21

Redaktør