Dansk skleroseforsker modtager Monrad-Krohn Prisen

Den internationale forskerpris Monrad-Krohn Prisen bliver i år tildelt professor og leder af Dansk Multipel Sclerose Center på Rigshospitalet, Per Soelberg Sørensen.

​​​

Monrad-Krohn Prisen bliver tildelt en forsker for en specielt fremtrædende forskningsindsats inden for neurologi. I år gives prisen til Per Soelberg Sørensen, professor i Neurologi og leder af Dansk Multipel Sclerose Center på Rigshospitalet.

Per Soelberg Sørensen får prisen for sin forskningsindsats inden for Multiple sklerose gennem de seneste 20 år og for sin seneste forskning, der undersøger nye biomarkører for sygdomsaktivitet og behandlingseffekt af Multiple sklerose.

- Jeg er meget glad for at modtage en sådan pris, da det er en påskønnelse af både mit og Rigshospitalets forskning. Selvom det er en personlig pris, er det jo i virkeligheden hele forskningsgruppen, både dem der er her i dag og tidligere ansatte, der får prisen, siger Per Soelberg Sørensen.

Monrad-Krohn Prisen blev indstiftet i 1933 af den norske neurolog og professor Georg Herman Monrad-Krohn. Prisen uddeles hvert år af det Medicinske Fakultet på Oslo Universitet. Med prisen følger 40.000 kr.

Prisen bliver i år uddelt den 12. marts 2014 i Litteraturhuset i Oslo.

Redaktør