Bedre modtagelse på Glostrup Hospital

Ny forhal gør det lettere for patienter og pårørende at finde vej rundt på hospitalet. Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) indviede de nye forbedrede rammer på Glostrup Hospital onsdag 13. august. Den nye forhal er en del af en større politisk indsats, der skal sikre en bedre modtagelse på Region Hovedstadens hospitaler.
Den nyrenoverede forhal på Glostrup Hospital blev indviet officielt af regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen.

Det kan være en utryg oplevelse at skulle på hospitalet – derfor er det vigtigt med en overskuelig og imødekommende modtagelse. En stor renovering af forhallen og hovedindgangen på Glostrup Hospital har sat fokus på at sikre den bedst mulige oplevelse for patienterne. En ny fælles, handicapvenlig reception erstatter to tidligere receptioner, der er kommet flere og bedre ventefaciliteter ligesom hovedindgangen har fået nye døre med fokus på sikkerhed og tilgængelighed.

- Det er regionens klare politiske strategi, at alle patienter skal føle sig ventet og velkommen. Det er derfor glædeligt, at vi nu kan tage imod patienter og pårørende med en moderne, tilgængelig og flot forhal på Glostrup Hospital, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen, der foretog den officielle indvielse onsdag 13. august.

Ud over de nye omgivelser vil mange af de besøgende på hospitalet også opleve, at de kan få bedre hjælp til at finde rundt af hospitalets vise-vej medarbejder. Vise-vej medarbejderen blev ansat i foråret for at sikre ekstra service til hospitalets gæster. Der er bl.a. mange svagtseende patienter til Øjenafdelingen, som tidligere har haft svært ved at finde rundt.

Indsatsen fortsætter

Den nye forhal og indgang en del af en større indsats, der skal forbedre servicen for patienter og pårørende på hele hospitalet, fortæller hospitalsdirektør Klaus Lunding:

- Vi er ved at se en lang række af vores arbejdsgange og tilbud igennem for at se, om vi kan være endnu mere imødekommende. Det gælder både tilgængelighed, imødekommende ventearealer, bedre besked hvis der er ventetid og mange andre små og store indsatser, som tilsammen er med til at give en bedre oplevelse til vores patienter og pårørende.

En ny reception tager imod besøgende på hospitalet – den er både let at se når man kommer ind mod forhallen, og tilgængelig for handicappede. 

Et af de meget synlige tiltag er et nyt parkeringshus, som er ved at blive opført:

- I dag er der desværre nogle af vores besøgende, som må bruge lang tid på at finde en parkeringsplads, og måske endda har svært ved at nå deres aftalte tid. Når det nye parkeringshus åbner i foråret 2015 får vi 300 nye parkeringspladser, så det bliver langt lettere at få en god ankomst på hospitalet, siger Klaus Lunding.

Renoveringen af forhallen er finansieret via en bevilling på 4 mio.kr. fra Region Hovedstadens tilgængelighedspulje.

Redaktør