Bibliotekscafé - Søstre i sygdom og håb

Tidspunkt Ikon
Dato: 13-02-2024
Tid: 16:00 - 17:00
Sted

​Patientbiblioteket opg. 41, Blegdamsvej 9, 2100 København Ø

Tilmelding

​Ingen tilmelding. Alle er velkomne.​


I efteråret 2020 sprang en til flere bomber i Birgitte og Louises liv. Hele familiens liv for den sags skyld. Deres far var blevet alvorligt syg, og samtidig blev Louise diagnosticeret med en hjernetumor, der viste sig at være kræft. I en surrealistisk hvirvelvind, hvor far og datter lå på Riget samtidig og nærmest kunne vinke til hinanden, blev Birgitte som nærmeste pårørende sat under et umenneskeligt pres.

I de år der er gået siden, er der heldigvis ingen, der er døde, men der er sket rigtig meget. Søstrene har lært af hinanden og har lært sammen: Om at være syg med en akut livstruende sygdom og om at være pårørende og nærmeste støtte til flere familiemedlemmer samtidig, om at tackle magtesløsheden og alt, der følger med, når man er syg og pårørende. De har opdaget at alt kaosset, det uforudsigelige og frygten for fremtiden, faktisk har ført til en tættere søskende-relation og ændrede syn på livet, det at leve og at sætte pris på livet - også mens det er fyldt til randen med det uudholdelige.

Oplev de to søstre i samtale med Anja Brygmann fra biblioteket om, hvordan det at have kritisk sygdom inde på livet – både som syg og som pårørende - også kan føre gode ting med sig.

NB! Der er adgang med kørestol, og man kan gå før tid ved behov.
Vi serverer kaffe/te og lidt sødt.
Redaktør