Grand Round om børn med kræft

Tidspunkt Ikon
Dato: 28-09-2023
Tid: 8:00 - 8:50
Sted

​Auditorium 1 og 2 på Rigshospitalet, Blegdamsvej, samt Auditorium A på Rigshospitalet, Glostrup.
Livestreames via link - se rigshospitalet.dk/grandround​​​

Tilmelding

​Ingen tilmelding. Alle er velkomne.

Overlevelse hos børn med kræft har været stærkt stigende over de seneste årtier, der har budt på banebrydende resultater og et større internationalt og nationalt samarbejde indenfor både det kliniske arbejde og i forskningen.

Til denne Grand Round kan alle interesserede høre om de seneste fremskridt inden for diagnosticering og behandling af børnekræft - og om syndromer, som giver en forøget risiko for at udvikle kræft.

Mulighederne for at bruge avanceret genetisk screening og avanceret laboratorieanalyse til både diagnosticering og behandling er i rivende udvikling. Fagfolk fra Afdeling for Børn og Unge (Børneonkologisk Laboratorium) og Afdeling for Klinisk Genetik på Rigshospitalet vil på dagen fortælle om arbejdet med at forstå og behandle alvorlige tilfælde af børnekræft samt det kontinuerlige arbejde med at forbedre forståelsen af genetiske risikofaktorer for kræft.

Grand Round-arrangementet er åbent for alle interesserede og livestreames​ eller kan følges i det store ambulatorium på Rigshospitalet. Find yderligere info om Grand Rounds, se tidligere optagelser og alle Powerpoint-præsentationer fra arrangementerne på Rigshospitalet.dk/grandrounds.

Redaktør