Siden midten af 1990'erne har den danske sundhedssektor været med i front, når det kommer til behandling af patienter med apopleksi. Indsatsen har givet tusindvis af patienter en ny chance i livet og en forbedret livskvalitet. Til denne Grand Round kan alle interesserede fagfolk dykke ned i apopleksibehandlingens udvikling og nuværende status.
Arrangementet livestreames her
Man kan også møde op fysisk i Auditorium 1 og 2 på Rigshospitalet, Blegdamsvej, eller i Auditorium A på Rigshospitalet i Glostrup. BEMÆRK at dørene ind til Auditorie 1 lukkes kl. 07.58, da folk ellers forstyrrer videoproduktionen og oplægsholderne.
Apopleksi, også kendt som slagtilfælde, er en alvorlig sygdom, som kræver akut behandling. Danske læger og sygeplejersker har siden det første trombolyse-studie i 1995 været med til at definere praksis for apopleksibehandling. Dette har betydet, at næsten hver fjerde danske patient med iskæmisk apopleksi nu modtager trombolyse, og at vi i Danmark har meget korte tider fra alarmering til behandlingen gives. Behandlingen kan bestå af medicinsk opløsning af blodproppen (trombolyse) og/eller mekanisk fjernelse af proppen (trombektomi). På begge områder er Danmark blandt de førende lande i verden.
Oplægsholdere fra Rigshospitalet og Aarhus Universitetshospital vil på dagen fortælle om den videnskabelige og kliniske udvikling, som har ført til den nuværende status for apopleksibehandling, og om den fremtidige udfoldelse og forventninger til behandlingen.
For mere information og det præcise program, beskrivelser af emnet og powerpoint-præsentationer, besøg rigshospitalet.dk/grandrounds.