Grand Round om epilepsikirurgi

Tidspunkt Ikon
Dato: 23-11-2023
Tid: 8:00 - 8:50
Sted

​Auditorium 1 og 2 på Rigshospitalet, Blegdamsvej, samt Auditorium A på Rigshospitalet, Glostrup.
Livestreames via link - se rigshospitalet.dk/grandrounds

Tilmelding

​Ingen tilmelding. Alle er velkomne.

Danmark har været et af foregangslandene i udviklingen af nye, skånsomme teknikker til behandling af epilepsi. Til denne Grand Round fortæller fagfolk fra Rigshospitalet og Aarhus Universitetshospital om de seneste landvindinger på området for kirurgisk behandling af epilepsi.

​Epilepsi er en kompleks sygdom, der kræver en dygtig og samarbejdsvillig tværfaglig tilgang for at sikre optimal behandling af patienter. Oplægsholderne på dagen vil præsentere den nyeste forskning og de mest succesfulde teknikker inden for området, herunder identificering af det epileptogene netværk i hjernen og anvendelse af stereotaktisk laserkirurgi (LiTT), som er mere skånsomt end traditionel kirurgi. LiTT-metoden har betydet, at langt flere patienter ønsker at lade sig udrede med henblik på kirurgisk behandling af epilepsi.

Arrangementet live​streames her

Man kan også møde op fysisk i Auditorium 1 og 2 på Rigshospitalet, Blegdamsvej, eller i Auditorium A på Rigshospitalet i Glostrup. BEMÆRK at dørene ind til Auditorie 1 lukkes kl. 07.58, da folk ellers forstyrrer videoproduktionen og oplægsholderne.

For mere information og det præcise program, beskrivelser af emnet og powerpoint-præsentationer, besøg rigshospitalet.dk/grand​rounds.
Redaktør