Bibliotekscafé med Bente Klarlund

Tidspunkt Ikon
Dato: 02-11-2023
Tid: 16:00 - 17:00
Sted

Patientbiblioteket, Blegdamsvej 9, 2100 København Ø

Tilmelding

​Ingen tilmelding. Alle er velkomne.​

Foredrag: ”Dit magiske IMMUNsystem – et liv i sund balance”

Du tænker måske på immunsystemet som et forsvar mod infektioner, men immunsystemet spiller en rolle ved langt de fleste sygdomme, fx diabetes, cancer og psykiatriske sygdomme.

Kronisk inflammation er udtryk for ubalance i immunsystemet og er en medvirkende årsag til mindst hvert andet dødsfald både i Danmark og på verdensplan.

Der findes ikke et quickfix, der med et trylleslag kan skabe sund balance. Den udbredte ide om at booste immunsystemet kan virke tillokkende, men det er et galt koncept. For nok kan immunsystemet være svagt, men det kan også reagere så kraftigt, at kroppen kollapser eller går til angreb på egne celler.

Søvn, motion, kost, røg, alkohol, sociale relationer, sex, stress og sorg påvirker immunsystemet, hjernen og hele kroppen. Så du kan selv gøre en masse for at skabe sund balance.

Bente Klarlund tager udgangspunkt i sit eget liv som forsker og fortæller, hvordan livsstil og livsindstilling påvirker dit immunsystem og din generelle sundhed. Alle råd er baseret på forskning tilsat lidt sund fornuft.


Foredragsholder

Dr.med. Bente Klarlund Pedersen er overlæge på Rigshospitalet, professor ved Københavns Universitet og leder af TrygFondens Center for Aktiv Sundhed (CFAS). Hun har forsket i årtier i immunsystemet og danskernes sundhed. Hun er forfatter til mere end 700 videnskabelige artikler.

Hun er klummeskribent og redigerer en sundhedsbrevkasse i Politiken og har udgivet flere populærvidenskabelige bøger om motion og sundhed, fx ”GÅ-bogen”, ”Yngre med Årene” og sidst ”Dit helbreds bedste ven – IMMUNsystemet”. For sin forskningsformidling har hun modtaget flere priser, bl.a. Forskningskommunikationsprisen og Rosenkjærprisen og en titel som Æreshåndværker.​

Redaktør