Temadag: Synsvanskeligheder efter erhvervet hjerneskade

Tidspunkt Ikon
Dato: 16-01-2023
Tid: 9:00 - 16:00
Sted

​Rigshospitalet - Glostrup, Festsalen, Nordstjernevej 8 2600 Glostrup

Tilmelding

​Pris: 650,00,-
Tilmeldingslink​

​​

​Vid​​enscenter for Neurorehabilitering og Afdeling for Hjerneskader, Rigshospitalet, afholder i samarbejde en temadag om synsvanskeligheder som følge af erhvervet hjerneskade for fagprofessionelle den 16. januar 2023 på Rigshospitalet - Glost​rup.

Personer med erhvervet hjerneskade kan ofte have synsvanskeligheder som følge af hjerneskaden. Det kan have konsekvenser for personens hverdagsliv og livskvalitet, da synet har stor betydning ved mange dagligdags aktiviteter, balancefunktion, færden i trafikken og social interaktion.

Personer med synsvanskeligheder som følge af erhvervet hjerneskade kan derfor møde flere forskellige aktører i rehabiliteringsforløbet på tværs af hospitaler, kommuner og private institutioner.

Med temadagen sætter vi fokus på udredning og vurdering af synsvanskeligheder for at styrke en systematisk udredning og samarbejdet på tværs af faggrupper og sektorer.

Dagen vil være en blanding af oplæg samt gennemgang og demonstrationer af udvalgte vurderingsredskaber.

Målgruppe:

Fagprofessionelle på hospitaler, i kommuner og private institutioner, som til dagligt arbejder med personer med følger efter erhvervet hjerneskade.

Dagen henvender sig primært til ergoterapeuter, fysioterapeuter, neuropsykologer, synskonsulenter og andre med særlig interesse i udredning af synsvanskeligheder som følge af erhvervet hjerneskade.

Temadagen kan være relevant for fagprofessionelle, der har en hjerneskadekoordinerings-funktion.

På temadagen får du som deltager:

  • Viden om basal neuroanatomi i forhold til synet
  • Viden om udvalgte vurderingsredskaber, som i klinisk praksis anvendes af forskellige faggrupper til ​udredning og identificering af synsvanskeligheder som følge af erhvervet hjerneskade
  • Viden om national og lokal praksisafdækning

Arrangører:

  • Videnscenter for Neurorehabilitering
  • ​​Afdeling for Hjerneskader, Rigshospitalet
Administration varetages af Videnscenter for Neurorehabilitering

Program og tilmelding på Conference Manager:


Tilmelding lukker: 9. januar 2023Redaktør