​​​​​​​​​

Parkering på Blegdamsvej

Parkeringsmulighederne er desværre stærkt begrænsede. Vi opfordrer til at benytte offentlig transport, cykel eller taxa. Husk at der er betalingsparkering på kommunale veje rundt om Rigshospitalet. Hold øje med skiltning på området.

Parkeringsregler 

Der er opsat skilte, der angiver parkeringsreglerne på hospitalets matrikel. Vær opmærksom på, at du skal betale for at parkere på offentlig vej i Københavns Kommune.

P-billet til patienter i ambulante forløb

  • Det er kun patienter med en samlet ambulant behandlingstid på over 2 timer, der kan få en parkeringsbillet til Rigshospitalets parkeringspladser.
  • En parkeringsbillet fra hospitalet er IKKE garanti for, at der er ledig parkeringsplads på hospitalets område.
  • ​Parkeringsbilletten fra hospitalet gælder IKKE til offentlig vej. 
  • OBS! Juliane Maries Vej ved opgang 4 og 5 er offentlig vej, som kræver betaling.

Skal du til kontrolbesøg på en klinik og er den samlede behandlingstid mere end 2 timer, kan du parkere på Rigshospitalets patientparkering. I det tilfælde skal du have tilsendt en dagsparkeringsbillet fra klinikken/afdelingen.

  • Husk at printe p-billetten ud, da den skal ligge synlig i bilens forrude.

Parkeringsbilletten gælder alle dage 00.00 - 24.00. Billetten gælder også til parkeringshuset på Frederik V’s Vej. 

Hvis du ikke har fået printet p-billetten på forhånd, skal du hente den i klinikken/afdelingen. Sæt p-skiven og vær tilbage med parkeringsbilletten inden for 30 minutter.

OBS! P-billetten fra hospitalet gælder ikke til offentlige veje rundt om Rigshospitalets matrikel.   

Korttidsparkering

Er du patient og er dit besøg på hospitalet under 2 timer, kan du benytte de P-pladser, der er til højre for hovedindgangen på hospitalets område. Her må du sætte P-skive i 2 timer. Skiltene her er markeret med en blå stribe i toppen.

Handicapskilt

Patienter, der har bil med handicapskilt må frit parkere på pladser afmærket til handicap-parkering. Er pladserne optaget, må bilen med gyldigt handicapskilt parkeres på hospitalets øvrige parkeringspladser - dog ikke på specielt afmærkede pladser til fx. ambulance, politi og taxa.​

Indlagte patienter samt pårørende og gæster

Patienter, der skal indlægges, samt pårørende og øvrige gæster, kan desværre ikke parkere på Rigshospitalets område i længere tid. 

Efter kl. 15.00 er det dog muligt at stille sin P-skive på Patientpladserne, dette giver ret til 2 timers parkering på disse pladser fra kl. 15.00 - 06.30

Parkeringshuset

Parkeringshuset på Frederik V's Vej kan benyttes af personale med gyldig parkeringstilladelse og patienter med gyldig én-dagsparkeringsbillet (se afsnit om ambulante patienter).

Det er også muligt at betale for parkering i P-huset i tidsrummet 15.00 - 06.30 på alle hverdage, samt hele døgnet i weekenden.
Undtaget er de tre øverste etager i P-huset, som kun er til medarbejdere med parkeringstilladelse.

Prisen er 15 kr. pr. time og betales via EasyPark (områdekode 4346)

​Sygetransportpladser

Sygetransportpladser må kun bruges af køretøjer, der er godkendt til sygetransport for Region Hovedstaden.

Aften, weekender og helligdage

Der er 2 timers parkering på Patientpladserne for alle i tidsrummet kl. 15.00 - 06.30 mandag - fredag, samt hele døgnet i weekenden. 

Undtaget er de tre øverste etager i P-huset, som kun er til medarbejdere med parkeringstilladelse, samt særlige afmærkede pladser, fx sygetransport og handicapparkering m.m.

Betaling for parkering på kommunale veje​

Parkering på følgende veje kræver særlig betaling: Juliane Maries Vej, Frederik V's Vej, Edel Sauntes Allé, Blegdamsvej, Nørre Allé, Jagtvej, Lersø Parkallé, Serrildsvej og Ryesgade m. fl.. 

Vær opmærksom på at Rigshospitalets p-billet IKKE kan anvendes på offentlig vej.

EasyPark billetter, som kan købes i automaterne ved de offentlige veje, kan ikke bruges på Rigshospitalets matrikel. Læs mere om betalingsparkering på København kommunes hjemmeside www.kk.dk/parkering.

  

Parkeringskontrol

Vær opmærksom på, at der går parkeringsvagter på området. Ved overtrædelse af parkeringsreglerne, kan du risikere at modtage en kontrolafgift. Prisen for ikke at følge reglerne er 650 kr. ved ”normale” overtrædelser og 1.300 kr. ved parkering på en handicapplads uden gyldigt handicapkort.  

Kontakt og klagemulighed

Har du spørgsmål vedrørende en kontrolafgift, eller ønsker du at klage over en kontrolafgift skal du kontakte parkeringsoperatøren, Parkzone A/S 

Du kan skrive til deres juridiske afdeling via deres kontaktformular på ParkZone.dk

Bemærk at henvendelser vedr. kontrolafgifter ikke behandles telefonisk eller ved personligt fremmøde.

Øvrige henvendelser vedrørende parkering skal ske til:

Parkeringsadministrationen
Center for Ejendomme
Gentofte Hospitalsvej 20B
2900 Helle​rup

Hvis din henvendelse indeholder personfølsomme oplysninger som f.eks. dit personnummer eller dit køretøjs registreringsnummer, skal du skrive til os via Digital Post:​

​​Skriv​ sikkert til Parkeringsadministrationen med Digital Post via borger.dk (login med MitID)

Har du generelle spørgsmål, der ikke indeholder følsomme og fortrolige oplysninger, kan du sende os en besked:​

Skriv beske​d til Parkeringsadministrationen (send ikke følsomme og fortrolige personoplysninger)


Redaktør