​​

Kåring blandt "World´s Best Hospitals"

​Rigshospitalet er placeret som nummer 15 på Newsweek og Statistas liste over Verdens Bedste Hospitaler i 2021. 

​​​Newsweek kårer hvert år verdens bedste hospitaler i samarbejde med statistikportalen Statista.​​​​

I den seneste vurdering deltog omkring 2.000 hospitaler fra 25 lande, blandt andre USA, England, Tyskland, Singapore, Sverige og Norge. 

På den samlede liste blev Rigshospitalet nummer 15 – en fremgang efter en placering som nummer 19 året før. Også Aarhus Universitetshospital er godt placeret på listen som nummer 32 i 2021 efter en placering som nummer 11 i 2020.

- Det er meget flot, at vi ha​r to danske hospitaler med i samme liga som nogle af verdens største og bedste hospitaler. Placeringen er resultatet af en mangeårig satsning på høj faglighed og høj forskningsaktivitet, og et meget stort engagement hos vores medarbejdere, siger hospitalsdirektør Per Christiansen.​

​Højt niveau på mange områder

Listen over hospitaler sammensættes ud fra tre datakilder: 

  • Anbefalinger fra eksperter i sundhed
  • Resultater fra patientundersøgelser
  • Faglige resultater (”Medical KPIs”).

Den gode placering glæder professor og cheflæge Liselotte Højgaard, der også er medlem af regeringens Life Science Råd. Hun er ikke i tvivl om, at en række stærke faglige områder har præget vurderingen:​

- ​Rigshospitalet har et Hjertecenter, som leverer meget stærke resultater, vi er stærke på neuroområdet, ligesom behandling af kræft, børn samt diagnostik er på et meget højt niveau. Det betyder, at vi kan tilbyde højt specialiseret behandling også i de mest kritiske situationer, siger Liselotte Højgaard. 

Hun fremhæver også betydningen af internationalt kendte profiler som professor Henrik Kehlet, der er foregangsmand inden for accelererede patientforløb og professor Jens Lundgren, der har vakt opsigt for sin indsats indenfor infektionssygdomme som hiv og covid-19 samt udvikling af personlig medicin. 

- Den seneste tid har været udfordrende på grund af corona, så det er ekstremt vigtigt, at vi kan fastholde vores høje faglighed, stærke forskning og et godt arbejdsklima – til gavn for patienterne. Her minder en flot placering på en international liste om, at vi har et højt niveau, som vi skal værne om, siger Liselotte Højgaard.

Det er dog godt at have et stort mål af ydmyghed overfor internationale rankings, fordi man jo kan få en anden placering ved fremtidige målinger, understreger Liselotte Højgaard. 

Redaktør