Færdigbygget

​​Her kan du læse om de byggerier, der allerede er afsluttet.

Parkeringshuset

Det er meget lettere ​at parkere ved Rigshospitalet - Glostrup efter åbningen af det nye grønne parkeringshus med 483 parkeringspladser. Det nye parkeringshus blev indviet og taget i brug den 11. december 2014 til glæde for både patienter, pårørende og medarbejdere.


Parkering med grøn profil

Bæredygtighed har fra start af været tænkt ind i projektet. Derfor er parkeringshuset blandt andet bygget af materialer med begrænset miljøbelastning og indeholder et bassin til regnvandsopsamling, som vil forebygge oversvømmede kloaker ved store regnskyl. Regnvandet vil blive brugt til blandt andet plantevanding. Der bliver også sparet på energiforbruget til lys og ventilation, da parkeringshusets sneglede udformning er lavet sådan, at så meget lys og luft som muligt udefra gennemstrømmer bygningen. Sidst men ikke mindst har parkeringshuset en flot, levende facade med masser af grønne planter.
Parkeringshuset har til en start seks standere til elbiler, men der er allerede gjort klar til 100 pladser, så antallet kan forøges efterhånden som behovet opstår​.

​​Til tiden og i høj kvalitet
​​​​​​Byggeriet tog sin begyndelse 20. januar 2014 med det første spadestik og er skredet hurtigt frem på grund af den milde vinter. Derfor blev parkeringshuset klar til ​ibrugtagning fem måneder før den oprindelige frist, det blev bygget til prisen og i den høje kvalitet som det var projektets mål at opnå. ​​

Danmarks smukkeste parkeringshus

Et hold fra TV2 Lorry fulgte med, da det nye parkeringshus blev indviet. Det blev til indslaget Danmarks flottest​e parkeringshus (eksternt link)​



​​
Redaktør