Arkitektkonkurrence om det ny neurorehabiliteringshus på vej

​​Regionsrådet i Region Hovedstaden har netop frigivet 3,7 mio. kr. til at forberede en arkitektkonkurrence. Vinderne skal tegne det ny neurorehabiliteringshus på Glostrup Hospital.​

Hvordan skal et hospital, der skal huse patienter med svære rygmarvs- eller hjerneskader, som er indlagt i op til et år, se ud? Dét skal en arkitektkonkurrence, der åbner omkring jul, skaffe bud på.​

21. august godkendte regionsrådet en investeringsbevilling på 3,7 mio. kr. til at forberede en arkitektkonkurrence til det ny neurorehabiliteringshus på Glostrup Hospital. Huset skal samle al højt specialiseret neurorehabilitering i Region Hovedstaden og sikre unikke rammer for behandling af nogle helt specielle grupper af patienter med svære skader på fx rygmarven eller hjernen.

​Brugerne er med til at bestemme

Formålet med arkitektkonkurrencen er at finde det konsortium af arkitekter og ingeniører, der skal tegne det ny neurorehabiliteringshus. Selve udbuddet gennemføres som et såkaldt begrænset udbud, hvor fem til syv konsortier bliver valgt i en åben prækvalificeringsrunde i løbet af efteråret. Inden da skal selve opgaven beskrives i et konkurrenceprogram.​

- Med hjælp fra bl.a. de kommende brugere er vi ved at finde frem til, hvad det nye hus skal kunne. Dét skal vi have formuleret til de bydende konsortier, som så kommer med nogle overordnede bud på løsninger til, hvordan huset skal se ud og indrettes, siger hospitalsdirektør Klaus Lunding.

Inddragelsen af brugerne af neurorehabiliteringshuset har især handlet om, hvordan man skaber funktioner til rehabilitering af både ryg- og hjerneskadede patienter, så de afdelinger, som bliver samlet i huset, kan dele dem. Fremover bliver fokus på, hvordan man bedst udnytter nye teknologiske muligheder til at understøtte rehabiliteringen og på at optimere nybyggeriets sammenhæng til det eksisterende hospital.

- Jo bedre, vi formulerer opgaven overfor arkitekter og ingeniører, desto bedre bud får vi på overordnede løsninger, som så siden skal forfines til mere detaljerede tegninger, man kan bygge ud fra, siger Klaus Lunding.

Neurorehabiliteringshuset skal bl.a. have 103 enestuer, der skal sikre patienterne plads til genoptræning, plads på deres stuer og plads til, at de pårørende kan være omkring dem. Det kommer efter planerne til at være klar til brug i 2018.

Pressemeddelelse 27. august 2012​

Redaktør