5E Byg skal bygge parkeringshus til Glostrup Hospital

​Entreprenørvirksomheden 5E Byg overtager byggeriet af Glostrup Hospitals nye parkeringshus fra konkursramte Pihl & Søn.

Byggeriet af Glostrup Hospitals nye parkeringshus kan nu fortsætte. Efter at Pihl & Søn gik konkurs har kurator i dialog med Glostrup Hospital valgt 5E Byg som ny totalentreprenør.

5E Byg fortsætter opgaven i samarbejde med det oprindelige rådgiverteam - Christensen & Co som arkitekter og Grontmij som ingeniører.

- Vi har stor tillid til, at 5E Byg kan løfte opgaven. Derudover er det utroligt positivt at vi fortsat har rådgiverteamet med i projektet. Vi glæder os til at komme videre med at skabe parkeringspladser til gavn for alle dem, der besøger Glostrup Hospital hver dag, siger drifts- og projektchef Morten Christiansson.


Det nye parkeringshus på Glostrup Hospital opføres af 5E Byg A/S i totalentreprise med Christensen & Co Arkitekter og Grontmij som rådgivere. ​

Nye parkeringspladser rykker tættere på

For en kontraktsum på 54 millioner kr. får parkeringshuset ca. 440 nye parkeringspladser, markant grøn arkitektur og en klar bæredygtig profil. Parkeringshuset bliver opført af materialer med begrænset miljøbelastning, samt have beplantet facadevæg, regnvandsopsamling og dagslysstyring, som understøtter Glostrup Hospitals ambition om et bæredygtigt Nyt Hospital Glostrup.

Entreprenørskiftet forventes at give en forsinkelse af projektet på fem til seks måneder, mens omkostningerne ikke forventes at stige væsentligt. Forberedelserne til opførelsen går i gang i løbet af vinteren, og parkeringshuset forventes at stå klar i foråret 2015.


Redaktør