Nyt familiehus i Glostrup skal hjælpe langtidsindlagte patienter og deres familier

Med en donation på 30 mio. kroner fra TrygFonden får patienter med hjerne- eller rygmarvsskader fremover mulighed for at have familien tæt på. Det sker med byggeriet af et nyt familiehus. ​​

Vent...


Visualisering af Familiehuset, der bygges ved Bodil Eskesen Centret ​


Alvorlige skader på hjerne eller rygmarv betyder ofte, at man som patient skal lære alt det, man kunne engang, på ny. Derfor er genoptræning tænkt ind i alle hjørner og kroge af den nye hospitalsbygning for hjerne- og rygmarvsskade på Rigshospitalet i Glostrup, så patienterne kan få den bedst, tænkelige start på deres videre liv.

Og med det nye TrygFonden Familiehus Glostrup bliver det fremover muligt at tilbyde familier ophold, hvis et familiemedlem er indlagt i længere tid til behandling i Bodil Eskesen Centret på Rigshospitalet.

Formand for Bodil Eskesen Centret politiske følgegruppe, Turan Akbulut (K), fortæller:

- Når et menneske rammes af svære skader og skal igennem et længere genoptræningsforløb, gør det en kæmpe forskel at have de pårørende tæt på som støtte. Det gælder for patienterne, men også for de berørte familier, der ofte må igennem følgetilstande som afmagt, krise og depression i perioden. Derfor er jeg utrolig glad for, at der med støtte fra TrygFonden nu kan bygges et familiehus på grunden.

Den opfattelse deler centervicedirektør for Neurocentret på Rigshospitalet, Pernille Welinder:

- Bodil Eskesen Centret er bygget særligt til patienter med hjerne- og rygmarvsskader. Med Familiehuset får vi nu et tilbud til deres pårørende. Det kan være til familien, som kommer langvejs fra, eller hvor der er særligt behov for, at de er tæt på patienten. Nogle patienter er indlagt mere end seks måneder, og her er det fantastisk at kunne tilbyde overnatning tæt på.  Vi ved, at det har en stor betydning for de pårørende, men også for patientens vej tilbage til livet efter en alvorlig hjerne- eller rygmarvsskade, siger Pernille Welinder.

Gode erfaringer med familiehuse

TrygFondens Familiehus i Glostrup er det tredje familiehus, TrygFonden støtter. De to foregående i tilknytning til henholdsvis Aarhus Universitetshospital og Hammel Neurocenter har allerede vist, at et familiehus har stor værdi. Derfor har det også været naturligt for TrygFonden at gå i tæt samarbejde med Region Hovedstaden om det kommende hus. Direktør i TrygFonden, Rie Odsbjerg Werner, fortæller:

- Vi har særdeles gode erfaringer fra de andre familiehuse med at hjælpe familier, der er ramt af alvorlig sygdom og ved, hvor afgørende det er for patienterne at have deres familier tæt på. Familiehusene skaber netop dét, som de berørte familier – og ikke mindst børnene – har allermest brug for, en tryg ramme i en særdeles utryg og usikker tid, siger Rie Odsbjerg Werner.

Det er RH Arkitekter, der har tegnet huset, og visionen er at skabe hjemlige rammer og give den kriseramte familie mulighed for at være samlet og leve så almindeligt som muligt under indlæggelsen.

Virksomheden Store Hedebyg er netop blevet tildelt entreprisekontrakten med Region Hovedstadens Center for Ejendomme som bygherre, og byggeriet er nu gået i gang på et område ved siden af Bodil Eskesen Centret.​

Fakta om Bodil Eskesen Centret og Familiehuset

  • Bodil Eskesen Centret skal skabe rammer for den bedste behandling og genoptræning af patienter med skade på hjerne og i rygmarv fra hele Østdanmark samt Færøerne og Grønland.
  • Centret bliver på 25.000 m2 og får blandt andet 125 sengestuer med eget bad og toilet.
  • TrygFondens Familiehus Glostrup får en størrelse på 1.317 m2, og hovedmålgruppen bliver forældre og søskende til indlagte børn og unge. Andre pårørende vil også kunne tilbydes ophold i familiehuset, hvis pladserne i perioder ikke fyldes op af hovedmålgruppen.
  • Familiehuset får placering i hospitalsparken, og op til 11 familier kan bo i huset ad gangen.
  • TrygFonden har støttet Familiehuset med 30 mio. kr.
  • Bodil Eskesen Centret slår dørene op i midten af 2023, og familiehuset forventes klar få måneder efter.​


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor