​​

Kunst flytter ind i træningshaven

​​Første beboer er flyttet til Rigshospitalets nye bygning for hjerne- og rygmarvsskader. Skulpturen 'Siddende kvinde' har rejst 60 kilometer fra Hornbæk til træningshaven i Glostrup.​

Vent...


Højt specialiseret behandling og genoptræning af patienter med hjerne- og ryg-marvsskade fra hele Østdanmark bliver i 2023 samlet i Rigshospitalets nye hospitalsbygning i Glostrup. 

Men allerede nu flytter den første beboer ind. Skulpturen Siddende kvinde er flyttet fra terrassen i Hornbæk ved Afdeling for Hjerne- og Rygmarvsskader ind i træningshaven ved Bodil Eskesen Centret i Glostrup. 
Træningshaven bliver anlagt, så patienter med hjerne- og rygmarvsskader både kan træne og finde ro og adspredelse i haven.

- Muligheden for at genoptræne i smukke omgivelser både ude og inde er vigtig for vores patienter med hjerne- og rygmarvsskader, der ofte er indlagt i flere måneder, siger Mette Lindelof, cheflæge for Afdeling for Hjerne- og Rygmarvsskader.

Skulpturen Siddende kvinde er lavet af kunstner Bente Polano. 

- Jeg er meget glad for, at skulpturen 'Siddende kvinde' får så smuk en placering i det nye haveanlæg. Det betyder meget for mig, at kunsten også kan være med til at give patienter og pårørende en oplevelse og måske hjælpe lidt til med helbredel-sen, siger Bente Polano.
 
Bodil Eskesen Centret, der bygges ved Rigshospitalet i Glostrup, forventes at stå klar i starten af 2023. Og medarbejdere og patienterne at flytte ind i maj 2023. 

Fakta om Bodil Eskesen Centret

  • Bygget til behandling og genoptræning af patienter med hjerne- og rygmarvsskader
  • Patienter fra hele Østdanmark, herunder også Grønland og Færøerne
  • 25.000 m2 med 125 sengestuer med eget bad og toilet, ambulatorier, multihal og træningsbassin
  • Træningshave med orangeri bliver anlagt rundt om bygningen til patien-ter og pårørende
  • Familiehus til pårørende, der kommer langvejs fra
  • Afdeling for Hjerne- og Rygmarvsskader, der i dag er placeret både i Hornbæk og på Hvidovre Hospital flytter ind i bygningen


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor