Bevilling til projekt om familiehus for hjerne- og rygmarvsskadede

Pårørende skal hjælpe med at undersøge behovet for et Familiehus for hjerne- og rygmarvsskadede. Projektet er en del af byggeriet af et nyt Neurorehabiliteringshus på Rigshospitalet – Glostrup.
Vent...

​Mennesker med skader på rygmarv eller hjerne er ofte indlagt i månedlange genoptræningsforløb. Deres familier oplever måske den sværeste tid i deres liv, når de har pårørende, der ramt af svære fysiske eller mentale handicap, ikke mindst når der er tale om børn.

Rigshospitalet har modtaget 500.000 kr. fra TrygFonden til at afdække behovet for et Familiehus i forbindelse med det nye Neurorehabilteringshus, der bygges på Rigshospitalet – Glostrup. Pårørende og andre interessenter skal i projektet være med til at afdække, hvilke behov og ønsker der er til et Familiehus. 

”Familiehuset vil særligt være et tilbud til familier, hvor et barn er indlagt i komplekse og langvarige genoptræningsforløb. Familiehuset drives med en andel frivillig arbejdskraft, og der lægges op til fællesskab og erfaringsdeling blandt de familier og pårørende, der benytter tilbuddet,” siger projektansvarlig for Familiehuset og neuropsykolog på Rigshospitalet Hysse Forchhammer.

Det nye Neurorehabiliteringshus i Glostrup samler højt specialiseret behandling og genoptræning af mennesker med skade på hjerne og rygmarv i Østdanmark. Det skaber unikke rammer for behandling og genoptræning af begge patientgrupper. Neurorehabiliteringshuset forventes færdigt i 2021. 
Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor