​​​​

Byggeri december 2021

​Følg med i byggeriet


CORONA//COVID-19


Covid-19 fylder også på byggepladsen, men vi passer fortsat rigtig godt på hinanden. Vi tester, har ”familiegrupper”, vi holder afstand, vi bruger mundbind på kontoret, og så har vi vores eget testcenter, der er åbent op til 3 gange om ugen. Det har haft en rigtig god effekt, og vi har været forskånet for det helt store udbrud. Vi har da haft hjemsendelser, men det har kunne klares uden at have indvirkning på den store tidsplan.
GULVENE ER STØBT
Gulvene er nu helt færdigstøbt. Arbejdet startede på 4. sal, og så bevægede vi os ned igennem huset.
Vi har taget et par billeder af både gulvet som det så ud undervejs (tv), og af det færdige resultat (th).

FORMET AF STÅL 

Sengestuer, skyllerum – ja stort set alle rum, har et skelet af stål. De skal selvfølgelig beklædes med gips og isolering, men lige nu er arbejdet at få stålet op. Vi er godt i gang, og rummene begynder nu at tage form. Nogle steder står en hel skov af stål, og det giver et godt indtryk af, hvordan ruminddelingen bliver. Nogle steder er vi ved at få opsat gips, kabler og meget mere. Der mangler stadig meget – men vi er virkelig godt på vej nu.
SENGESTUEPANEL
Vi starter altid med at teste første montage i forbindelse med en ny arbejdsproces.  Og når vi herefter har finjusteret og klarlagt arbejdsgangen, efter første montering, er vi klar til at rulle ud i resten af de 125 sengestuer. I disse dage er det sengestuepanelets montering, der testes, og det betyder også, at de vil være klar til montering, så snart væggene er klar.
ANKOMSTHAVEN
Vores anlægsgartner er i gang med at lave jordforberedende arbejder ved ankomstområdet. Det betyder, at han er ved at gøre hele området klar til foråret, hvor belægninger og beplantning skal etableres. Hele området vil stå færdigt med forskellige belægninger, så vi er klar når sommeren kommer.
FACADER
Vi har nu fået monteret det meste af facaden mod øst. Det nederste bånd i stueetagen vil bestå af en kombination af aluminium og træbeklædning og vil blive monteret som noget af det allersidste.
 

Huset er tæt allerede nu, og beklædningen er kun ”pynt”.
 
ELEVATORER 
Første elevator er nu helt på plads.

Den er testet og i drift. Selve testen er en ”fald test”, hvor vi fylder elevatoren med mere vægt end tilrådeligt, slukker for strømmen, holder vejret og ser hvor langt den falder.

Det er helt normal rutine og den falder ikke mere end 5 cm.

Ingeniørerne kan forklare meget mere om Newton og mekanik, men pointen er, at alle elevatorer er testes så de er sikre at tage i brug.

MULTIHALLEN

Multihallen har fået tag – men kun midlertidigt.

Vi benytter taget til at montere loftet.
Redaktør