Projektet nu

​​Byggeriet af Rigshospitalet - Glostrups nye neurorehabiliteringshus er en rejse gennem mange faser. Huset startede med idéen om den bedste behandling og genoptræning af patienter med skader på centralnervesystemet og tager efterhånden mere og mere form. Hver enkelt fase byder på en ny detaljegrad og sådan vil det fortsætte til bygningen tages i brug.
I december 2014 blev neurorehabiliteringshusets dispositionsforslag godkendt af Regionsrådet. Dispositionsforslaget ligger cirka lige i midten af byggeriets mange faser, og er den fase, hvor tanker, idéer og muligheder bliver lagt i forholdsvis faste rammer.

Arkitekterne tegner så at sige bygningens skelet ved at finde og fastlægge den bedst mulige placering af de mange rum og funktioner, der skal være i huset. En af deres mest fornemme opgaver er samtidig at gøre nytte af brugerprocessens mange opmærksomhedspunkter og spændende forslag, selvfølgelig også med input fra projektgruppen.

Projektforslag

Efter dispositionsforslagets godkendelse trådte byggeriet i 2015 ind i næste fase, projektforslagsfasen. Også i denne fase, som i tidligere faser, har brugergrupperne været inddraget med henblik på at sikre de bedste rammer for patienter og medarbejdere. De  har blandt andet drøftet arbejdsgange, materialer og installationer.

Næste fase: Projektering

Når projektforslaget er godkendt, bliver alle detaljer finpudset i projekteringsfasen, inden byggriet af den nye neurorehabiliteringshus endelig går i gang.
Redaktør