Brugerproces sikrer bedre fremtidig behandling

​Patienter og fagpersonale spiller en vigtig rolle i indretningen af Dansk Hovedpinecenters nye bygning på Rigshospitalet – Glostrup. De har i en brugerproces været med til at planlægge det nye byggeri og dermed sikre optimale forhold for fremtidens behandling.

Det nye Dansk Hovedpinecenter på Rigshospitalet – Glostrup bliver verdens første specialindrettede bygning til behandling af hovedpine. De fysiske omgivelser har nemlig stor betydning for patienterne. Derfor får det nye hovedpinecenter bl.a. lyddæmpende gulve og vægge i neutrale farver.

En brugerproces blev iværksat i forbindelse med planlægningen af det nye hovedpinecenter og inddrog tre forskellige patientforeninger, hovedpinecentrets ledelse og repræsentanter for hovedpinecentrets forskellige faggrupper. Brugerprocessen gav anledning til at høre fagpersonale og patienters specifikke behov, således at det nye byggeri skaber optimale rammer for behandlingen af hovedpine.

Dansk Hovedpinecenter samles

Dansk Hovedpinecenters nye bygning samler alle aktiviteter under ét tag. Det bringer patienter og fagpersonale sammen i tæt dialog til gavn for behandlingen. Dansk Hovedpinecenter har hidtil været spredt over flere bygninger, og det har været et stort ønske for både fagpersonale og patienter at samle hovedpinecentret. Dansk Hovedpinecenters aktive forskning bliver også en integreret del af den nye bygning.

Se videoen om det nye byggeri her:

Det nye Dansk Hovedpinecenter på Rigshospitalet – Glostrup skal fremme behandling af og forskning i hovedpine. Det nye center bliver et trefløjet bygningsanlæg i to etager på ca. 2.200 m2. Byggeriet begyndte i 2016 og forventes færdigt i 2017.

Redaktør