Konkurrence

Konkurrencen var en indbudt projektkonkurrence, der blev gennemført i to faser i henhold til Udbudsdirektivet, EU-direktiv 2004/18/EF, afsnit IV.

Fase 1

I projektkonkurrencen er afsluttet med dommerkomiteens betænkning, december 2012. Der blev udpeget 3 vindere, som gik videre til fase 2, 'Udbud med forhandling'.

Dommerkomiteen bestod af 6 politikere og 3 fagdommere.

I fase 2 

Var der en forhandling, hvor de 3 vindere detaljerede deres forslag yderligere. Forslagene blev herefter vurderet efter faste kriterier og den endelige vinder blev udpeget ultimo maj 2012.

Vinderne er:


Totalrådgiver Aarhus arkitekterne A/S 
(Aarhus arkitekterne / 3XN / Nickl & Partner / Grontmij / Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue)

  • Aarhus arkitekterne har rødder, der går mere end 100 år tilbage og kan forbindes med flere markante bygninger i Aarhus som Århus Stadion, Amtssygehuset, Hovedbiblioteket m.fl. Tegnestuen har kontor i Aarhus og København og beskæftiger ca. 50 medarbejdere. Tegnestuen har en lang række af hospitalsprojekter bag sig, blandt andet som vinder af konkurrencen om Aabenraa Sygehus og flere byggerier i psykiatrien. 

  • 3XN blev grundlagt som Nielsen, Nielsen og Nielsen i Århus i 1986. Gennembruddet kom med Retsbygningen i Holstebro (1992), og blandt andre Den danske ambassade i Berlin (1996) og Musikhuset i Amsterdam (1997). Af nyere markante projekter fra tegnestuens side kan nævnes, Bella Sky, Den Blå Planet og Museum of Liverpool. Rigshospitalet er tegnestuens første større hospitalsprojekt. 
    Læs mere om 3XN her

  • Grontmij er Europas tredjestørste rådgivende ingeniørvirksomhed med ca. 9000 medarbejdere. Grontmij har fokus på bæredygtighed i alle løsninger. Grontmij har tidligere fusioneret med Carl Bro og har opereret i Danmark under dette navn igennem en årrække og har stor erfaring med hospitalsbyggeri. 
    Læs mere om Grontmij her

Øvrige konkurrencedeltagere i fase to var:


Konsortium Schmidt Hammer Lassen Architects, JJW Arkitekter, Moe & Brødsgaard Rådgivende Ingeniører 
(Schmidt Hammer Lassen / JJW Arkitekter / Moe & Brødsgaard / Heinie, Wischer und Partner / Midtconsult / Hanne Bat Landskab / HT-Hospitaltechnik / ÅF Hansen & Henneberg)

Læs mere om Schmidt Hammer Lassen her 
Læs mere om JJW Arkitekter her
Læs mere om Moe & Brødsgaard her 
Læs mere om Heinie, Wischer und Partner her
Læs mere om Midtconsult her
Læs mere om HT-Hospitaltechnik her
Læs mere om ÅF Hansen & Henneberg her


Arkitema K/S 

(Arkitema Architects / Creo Arkitekter / Alectia / Søren Jensen / Balslev / Hospitalitet)

Læs mere om Arkitema her  
Læs mere om Creo Arkitekter her
Læs mere om Alectia her
Læs mere om Søren Jensen her
Læs mere om Balslev herRedaktør