Sterilcentralen

Rigshospitalet opfører en fuldautomatiseret sterilcentral. Konceptet er banebrydende og bliver det første af sin slags i verden.
Bygningen bliver den første af to sterilcentraler i Region Hovedstaden, på henholdsvis Rigshospitalet og Herlev Hospital. Formålet med byggeriet er bl.a. at sikre, at steriliseringen af instrumenter og operationsudstyr i fremtiden lever op til de standarder, som den danske kvalitetsmodel foreskriver.

Investeringen på 956 millioner kroner, vil tilsammen dække behovet for steriliserede kirurgiske instrumenter og udstyr på ni hospitaler i alt.


Rigshospitalets sterilcentral kommer til at dække Rigshospitalet, Bispebjerg og Frederiksberg Hospital, mens Herlev sterilcentral kommer til at dække Herlev, Nordsjælland, Gentofte, Glostrup og Hvidovre/Amager Hospital.

Danmark sætter nye standarder

Projektet på Rigshospitalet alene, beløber sig til 504 millioner kroner. Til gengæld står Danmark i 2018 med en fuldautomatisk løsning i verdens klasse, som man forventer, vil sætte standarden for fremtidens sterilcentraler i både Danmark og i udlandet.

Region Hovedstaden er i gang med at udvikle et unikt design, i samarbejde med totalrådgiver Alectia. Mange af delelementerne vil være velkendte, men når de kombineres af et dygtigt team, og samtidig skal fungere i renrum, så skabes der en nytænkende og banebrydende sterilcentral.

Konceptet indebærer automatisering vha. robotter og transportbånd, samt et fuldautomatiseret sterillager.


Redaktør